alerta de col·lapse viari

Talls de trànsit per la Copa del Món de BTT a la Massana

L'organització recomana utilitzar el transport públic pels desplaçaments cap Arinsal entre el 25 i el 27 d’agost

Mapa de mobilitat durant la Copa del Món de BTT.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La celebració de la Copa del Món de BTT comportarà restriccions de trànsit del 24 al 26 d'agost. El Govern ha anunciat que la circulació de vehicles quedarà tallada a la General 4 des de l'encreuament amb la carretera de la Caubella, fins al port de Cabús entre les 8.30 hores i les 17.30 hores dijous i divendres, i entre les 6 hores i les 17 hores durant la jornada de dviendres. La carretera de la Caubella estarà tancada també del 20 al 26 d'agost per fer els preparatius.

El Govern reitera que s'aconsella fer servir el transport públic durant aquests dies de competició a la Massana i precisa que en funció de l'evolució de la cursa la policia pot fer més talls de carretera i adoptar les mesures oportunes per garantir la seguretat dels corredors.

Pla de mobilitat

La Copa del Món de BTT portarà a la Massana 60.000 espectadors, i el comú, l’estació de Pal Arinsal, policia, bombers i protecció civil han dissenyat un pla de mobilitat remarcant que no es faci servir el vehicle privat. L’objectiu és aconseguir “una circulació fluida que eviti el col·lapse de vehicles a la parròquia, així com a tot el país”, segons assenyala l’organització de la prova en un comunicat. Les accions passen per impulsar l’ús del transport públic i, per això, s’ha previst que l’autobús de les línies L5 i L6, que va des de la capital a Arinsal i Ordino, sigui gratuït des del 25 al 27 d’agost, per a ciutadans del país i per a visitants.

Els desplaçaments en aquests recorreguts es reforçaran amb un servei de transport privat des de la Massana a Arinsal, l’arribada del Downhill i l’arribada del Cross-country. L’organització explica a més que hi haurà parades estratègicament situades per facilitar l’accés a les proves de la Copa del Món i es podrà arribar a Pal “de forma ràpida i gratuïta”. I es recorda que l’accés per carretera en cotxe privat estarà restringit als vehicles acreditats i als 250 primers vehicles per l’aparcament de pagament.

La recomanació és fer servir el transport públic o el telecabina, i es recorda que es poden utilitzar els remuntadors amb el forfet de temporada o comprant el tiquet específic. L’organització ha preparat dues zones per aparcar els vehicles i accedir pel giny. Un espai estarà a la nova zona industrial de la Borda Raubert i l’altre és el pàrquing d’Arinsal, prop de les Berques. I a més hi ha els aparcaments coberts de La Closeta i del Farré Negre.

Les autocaravanes no podran pujar per la carretera de Pal i podran estacionar al pàrquing de sobre de les Berques d’Arinsal a la nova zona urbanitzada de Pal, tot i que l’organització adverteix que “l’accés estarà molt més restringit”. L’autobús parroquial, que ja és gratuït, serà un altre dels mitjans de desplaçament i s’hi sumaran altres mitjans de transport de forma gratuïta amb accés directe a la Copa del Món.

tracking