Risc d'incendi

Tancament de totes les barbacoes i risc molt alt d'incendi

Els bombers avancen que l'alerta es mantindrà fins dilluns o dimarts

Una de les barbacoes de Sant Julià de LòriaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'arribada d'una nova onada de calor, la falta de precipitacions i el risc d'incendi forestal, que se situa ja en perill molt alt, han causat el tancament de totes les barbacoes del país. A més, Andorra la Vella ha procedit a tancar totalment el berenador de la Comella. El comú de Sant Julià de Lòria, Escaldes-Engordany i Ordino ha informat aquest matí a través de les xarxes socials del tancament parcial dels seus berenadors, el qual implica la prohibició d'utilitzar les barbacoes fins a nou avís. Tanmateix, les barbacoes dels Cortals i Grau Roig quedaran precintades des d'avui per l'onada de calor i no es preveu la seva reobertura fins el dimarts 22 d'agost, tot i que el comú informa que dependrà de l'evolució de les condicions meteorològiques. A aquesta prohibició s'hi ha sumat la Massana.

Protecció civil ha alertat aquesta tarda que a la zona sud i centre del país, fins als 2.000 metres, el perill d'incendi és ara molt alt, mentre que a fons de vall i a la zona nord és alt. D'aquesta manera, es demana que s'extremin precaucions en activitats a la natura i es reculli tota la brossa, no es llencin burilles ni llumins encesos al medi i recorda que s'aplica la prohibició d'encendre focs i barbacoes.

Els bombers informen al butlletí d'aquest matí que el risc d'incendi elevat està causat per "l'acumulació de molts dies sense precipitació, amb temperatures altes i humitats relatives baixes de dia i que no recuperen durant la nit". Així, alerten que aquesta dinàmica s'accentuarà encara més a partir de demà, amb la previsió de l'arribada d'una nova onada de calor que podria deixar màximes de fins a 37 graus durant el cap de setmana i que ha causat l'activació de l'avís taronja.

bsp;

tracking