setmana de caça de l'isard

Rècord històric d'exemplars i caçadors durant la setmana de l'isard

La Federació de Caça destaca que la bona gestió ha permès que augmentin els animals

El nombre d'isards que es podran abatre enguany són 220.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setmana de caça de l’isard, que tindrà lloc entre el 10 i el 17 de setembre, es presenta enguany amb unes previsions immillorables. I és que tant el nombre d’isards, 1.409 a tot el territori, com el de caçadors, que estarà per sobre dels 650: “són rècords absoluts històrics”, segons va explicar el president de la Federació de Caça i Pesca (FACIP), Josep Maria Cabanes.

Les xifres posen de manifest, segons el màxim responsable de l’entitat, “la bona gestió que s’ha fet durant els últims deu anys per part del ministeri de Medi Ambient, els banders i la mateixa federació”. I és que, segons va ressaltar Cabanes, enguany “s’han pogut veure isards per tot arreu, la qual cosa ha permès que en un any hagi augmentat el nombre d’animals en un centenar”. De fet, no s’ha detectat cap tipus de malaltia entre els isards, contràriament al que passa als territoris veïns, en què hi ha casos, per exemple, de pestivirus.

Pel que fa al volum important de caçadors assolit enguany, que de fet és el més gran registrat fins ara, Cabanes va destacar que posa de manifest que la tradició que suposa la setmana de caça de l’isard es manté entre les noves generacions. Així, el president de la federació va indicar que “no es tracta de caçar per caçar, sinó de gaudir passant una setmana a la muntanya”, com indica el fet que habitualment no s’esgotin el total de les anelles que es concedeixen. “La sort que tenim és que hi ha molts joves que es volen incorporar a la festa, motiu pel qual hem de continuar la bona gestió que s’ha fet fins ara”, va remarcar Cabanes.

Aquest any es podran abatre a la setmana de caça de l’isard un total de 220 exemplars (un per cada colla d’un mínim de tres caçadors) i 38 més en el vedat de caça d’Enclar. Cabanes va destacar la “molt bona col·laboració” amb Catalunya perquè no es produeixi cap mena d’incident. “Cal de nou ser prudents perquè tot funcioni amb normalitat, com acostuma a passar”, va afegir el president de la FACIP. Una novetat d’enguany és que, a part de la caça de l’isard, també es permetrà la caça del cabirol des del dia 10 de setembre. “Això és la primera vegada que passa. I el cert és que s’han vist molts cabirols i muflons a la muntanya”, va assenyalar Cabanes. La cabana d’aquestes espècies està estabilitzada, motiu pel qual es mantenen els respectius plans de caça amb la finalitat d’evitar danys a les activitats agrícoles i ramaderes.

tracking