rEPORTATGE

10.000 kilòmetres per Kenya

Els fundadors de projecte Karaban es proposen pedalar des d’Andorra fins a l’Àfrica amb l’objectiu recaptar fons per a una associació de Nairobi

David Vilanova i Elena Milà en un dels itineraris en bicicleta.D. V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 23 de setembre es donarà el tret de sortida a l’increïble repte d’aconseguir arribar des d’Andorra fins a Kenya pedalejant. Ni més ni menys que 10.000 quilòmetres per tota mena de paisatges i amb diferents desnivells, que els fundadors del projecte Karaban, David Vilanova i Elena Milà afronten amb il·lusió. L’objectiu: recaptar 50.000 euros per Kings and Queens of Kibera, una associació situada a l’Àfrica que treballa als suburbis de Nairobi per millorar les condicions dels infants que es troben al carrer: no només donant-los una casa d’acollida, sinó procurant-los assistència sanitària, i un seguiment des de l’etapa d’escolarització fins a la vida adulta, tant ajudant-los a cursar estudis universitaris com en la cerca d’oportunitats laborals, amb microcrèdits per a iniciatives empresarials o petits projectes. Un acompanyament que els atorga unes possibilitats que d’altra manera no tindrien.

La idea els va sorgir a partir de l’estreta col·laboració que els dos viatgers tenen amb l’entitat, amb la qual ja han realitzat algunes accions solidàries “però mai d’aquesta envergadura” van explicar. Un cop van llençar la proposta, hi van treballar durant un any fins que fa “dos mesos vam començar a veure la llum”. Actualment, els joves ja compten amb diversos patrocinadors, els principals són l’ACA i Morabanc, però també n’hi ha d’altres com el Rottary Club, Caldea, Viladomat o Espai2 Rehabilitació i construcció.

Milà i Vilanova expliquen que la durada del viatge serà d’aproximadament un any: la idea és aconseguir recórrer 1.000 quilòmetres cada mes, de manera que la totalitat del viatge s’acabaria en onze mesos. Segons van detallar, el recorregut de la comesa començaria a Andorra, continuaria a Espanya, seguirien per França, i a Grècia agafarien un vaixell que els portaria a Kenya. Quant a la dificultat, creuen que l’itinerari Europeu tindrà una dificultat mitjana, en què no trobaran gaire desnivell, mentre que el continent africà “té ja una importància més gran, amb més desnivells i trams més difícils. Serà una aventura intensa”. Sigui com sigui, l’important, asseguren, és que no estaran sols, ja que la idea és crear una “caravana canviant”, en què tothom qui vulgui podrà acompanyar-los en l’aventura durant una part del viatge. “Tant pot ser una etapa, com dues, com un tram més llarg” expliquen.

I com es pot fer? Els joves donaran a conèixer els punts logístics perquè la gent es pugui apuntar a través del web www.karabanbike.org o del seu Instagram. D’aquesta manera, qui ho desitgi podrà apadrinar el projecte i no només això: “A través de les plataformes recollirem les experiències de tots els que hi col·laborin. Ens interessa molt conèixer-los personalment i saber les seves motivacions”, expliquen els fundadors, que animen tothom a participar-hi: “Hi haurà moments de gaudi i de superació, però de ben segur que serà una experiència única. Una oportunitat de fer una cosa diferent i enriquidora”. La sortida es farà des de BiciLab i els fundadors conviden tothom a assistir-hi: “esperem que sigui una bonica sortida i ja comptem amb força gent implicada”, van afirmar.

tracking