GOVERN

Aché demana per les mesures de prevenció per emergències en edificis alts

La consellera general ha presentat una pregunta amb resposta escrita

La consellera general Maria Àngels AchéConcòrdia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera general del grup parlamentari Concòrdia, Maria Àngels Aché, ha entrat avui una bateria de preguntes amb resposta escrita dirigides al Govern amb relació als protocols de seguretat existents per fer front a qualsevol mena de situació d'emergència que es pugui originar en edificis de gran alçària.

Aquesta demanda ve motivada per l'incendi que es va declarar el passat divendres 18 d'agost a la dotzena planta d'una de les torres de l'avinguda de les Nacions Unides d'Escaldes-Engordany, que va afectar sis persones per inhalació de fums.

Aché demana per la normativa que segueixen els materials que s'utilitzen per a la construcció, en concret en les seves característiques i resistència a espurnes, flames o foc. Tanmateix, la parlamentària demana pels protocols d'autoprotecció dels que disposen els professionals que treballen en aquest tipus d'obres.

La consellera general demana sobre l'existència de plans de prevenció i actuació per a edificis de grans alçades, ja que es tracta de construccions amb dimensions, fins fa poc, inèdites al país, i per les disposicions reglamentàries existents pel que fa a la prevenció i seguretat per a edificis d'aquestes característiques.

tracking