Campanya de seguretat vial

Detinguts 30 conductors en 1.300 controls d'alcohol i drogues

Més de la meitat dels positius per alcoholèmia han estat per taxes d'entre 0,80 i 1,20 g/l

Un policia efectuant un test d'alcoholèmiaPolicia

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La policia ha detingut trenta persones durant els disset dies que ha durat la campanya contra la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues, que ha tingut lloc entre el 4 i el 20 d'agost. Els agents han efectuat més de 1.300 controls i informen que del total de detencions 23 han estat per positius d'alcoholèmia, cinc per tòxics, un per donar positiu en les dues substàncies i una darrera per refusar fer-se la prova. El balanç indica que la gran majoria eren residents al país, 24 són homes i sis dones, i no s'ha arrestat ni sancionat cap conductor professional. D'altra banda, la policia ha interposat tretze sancions administratives.

La taxa més alta registrada ha superat els 2 grams d'alcohol per litre de sang, tot i que més de la meitat dels positius han estat per taxes d'entre 0,80 i 1,20 d'alcoholèmia. Set dels detinguts tenen entre 18 i 25 anys, dotze entre 26 i 40, i els onze restants més de 40.

La policia recorda que els controls tenen la finalitat de "millorar la seguretat a les carreteres i reduir la sinistralitat". Així, asseguren que les campanyes contribueixen a "dissuadir i prevenir" conductes de risc. El cos advoca pel consum zero de begudes alcohòliques i drogues al volant per "evitar, sobretot, que s'hagin de lamentar danys personals que poden ser irreparables".

tracking