salut

Dos residents a El Cedre moren per covid durant el cap de setmana

Els afectats eren majors de 85 anys i presentaven patologies prèvies

La façana del centre sociosanitari.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos residents d’El Cedre van morir amb covid des del dissabte, segons va informar ahir el SAAS. Es tracta d’una dona i un home majors de 85 anys que formaven part del brot detectat el passat 11 d’agost i estaven ingressats a la planta de subaguts del centre sociosanitari. El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària va indicar en un comunicat que tots dos tenien altres patologies prèvies. D’altra banda, la resta de residents afectats pel brot evolucionen bé i no hi ha cap ingressat, segons va informar el SAAS.

El virus de la covid va tornar a El Cedre

l’11 d’aquest mes quan quatre residents del centre sociosanitari van donar positiu. Segons va confirmar el SAAS, els afectats estaven vacunats, tenien tos i febrícula i van presentar simptomatologia lleu. La residència geriàtrica va posar en aïllament els quatre interns contagiats de coronavirus i es van activar tots els protocols de prevenció i seguretat.

Des de fa algunes setmanes, s’ha detectat un increment, tot i que no gaire significatiu, de persones contagiades pel coronavirus al Principat, i això va fer incrementar el nombre de pacients tractats a la planta covid de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell que feia mesos que no comptava amb malalts. La darrera actualització que va fer l’hospital va ser donar d’alta el divendres passat a dos malalts ingressats i, ara per ara, en queda únicament un.

També s’ha registrat un increment en el nombre de tests comprats a les farmàcies per detectar la covid. Moltes declaren que veuen certa reactivació en la comercialització d’aquest producte, tot i que recorden les autoritats sanitàries que el virus continua present i sempre hi ha algú que vol saber si s’ha contagiat. El lleuger increment de les vendes coincideix amb l’augment dels casos, que van ser nou durant la primera setmana d’aquest mes.

tracking