Sostenibilitat

FEDA posa panells fotovoltaics per autoconsum als seus edificis

Es posaran en marxa pròximament dues instal·lacions més a l'ETR d'Encamp

Posada en marxa de les primeres instal·lacions fotovoltaiques per autoconsum als edificis de FEDAFEDA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

FEDA posa en marxa les primeres instal·lacions fotovoltaiques per autoconsum als seus edificis. Es tracten de proves piloten quès'avaluen i comparen l'eficiència de diverses tecnologies. El punt de partida del projecte és la Casa d'empleats a Encamp, on s'han integrat panells fotovoltaics a les marquesines que flanquegen l'edifici.

L'energia generada per aquestes primeres instal·lacions servirà per abastir 6 vehicles elèctrics de la flota de FEDA. Les marquesines estan equipades amb sistemes diferents per provar ladiferènciaentre la utilització d'inversos tradicionals que converteix el corrent continu produït per panells en corrent altern per injectar-lo a la xarxa elèctrica, i la d'inversos híbrids amb bateries que permetran emmagatzemar energia a fi de poder utilitzar-la quan la generació solar sigui insuficient, garantint un subministrament constant.

Pròximament, es posaran en marxa dues instal·lacions més a l'ETRd'Encamp, una a la casa de guardes de Ransol i una altra al magatzem d'Engolasters.

tracking