associacions

Crida per permetre animals domèstics als pisos de lloguer

Les protectores volen protegir el dret dels inquilins a tenir el seu animal de companyia

Una de les gàbies de la gossera.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les associacions animalistes es mostren cada vegada més preocupades per la problemàtica dels contractes dels habitatges de lloguer que prohibeixen acollir animals de companyia. Així ho van confirmar algunes cases d’acolliment del país. Segons les associacions consultades, els propietaris que impedeixen l’entrada de mascotes ho fan per prevenir desperfectes i evitar possibles molèsties de soroll, però responen que és una violació dels drets individuals. “Les mascotes són un membre més de la família”, va explicar Desirée Abarca, presidenta de NAMI.

De la mateixa manera, les protectores temen que això pugui ser una afectació per les adopcions. Laika n’ha registrat 56 aquest any, un 20% menys respecte a les 70 del 2022 durant la mateixa època, i lamenta que la prohibició en pisos de lloguer sigui un motiu. “Tinc a molta gent a l’espera d’adoptar, perquè el seu contracte ho impedeix”, va assegurar la vicepresidenta, Sandrine Desruels. Seguint aquesta línia, la gossera té en acolliment prop de 50 gossos, un 20% més que l’any passat, el que marca el pic d’animals. “L’any anterior eren 30, però ara estem en un moment punter”, va explicar Jesús Cardesín, director de la gossera. Segons Lisa Cruz, la vicepresidenta de GosSOS, l’associació a càrrec de la gossera, ha vist famílies que estan obligades a donar la mascota, perquè el nou domicili no els hi permet. En aquest sentit, tem que això pugui esdevenir una normalitat i que aquestes persones busquin alternatives a l’adopció, com ara, els voluntariats o les donacions a protectores.

Davant d’aquesta problemàtica, els animalistes responen amb propostes, com ara, pactar condicions especials amb els llogaters o personalitzar els contractes per facilitar l’acolliment. Moltes admeten, però, que és una qüestió “complicada” i “difícil de resoldre”.

tracking