CULTURA

Visita a la tercera fase d'intervenció a la Farga del Madriu

Les actuacions actuals han permès confirmar que es tracta d'un model representatiu de la transició de les fargues medievals

Visita tècnica i de les autoritats a la Farga del Madriu.SFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell acompanyada de la subsíndica general Sandra Codina i altres autoritats i tècnics han pogut constatar avui com avancen els treballs de conservació, estudi i revalorització de la Farga delMadriu. L'objectiu de la intervenció és salvaguardar i valorar aquest jaciment destacat bé d'interès cultural (BIC) i que és un dels atributs més destacats de la Vall delMadriu-Perafita-Claror, patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

Els treballs de la tercera fase del programa d'actuació sobreelbé es van iniciar el 7 d'agost iestàprevist que acabin el dia 1 de setembre. L'equip integrat per 20 persones, està format per historiadors, arqueòlegs i especialistes en pedra seca, que treballen intensament al jaciment peravançaren l'excavació ien laconsolidacióde les estructures.

Les actuacions actuals han permès confirmar que la Farga delMadriués un model representatiu de la transició de les fargues medievals (molines) cap a les primeres fargues a la catalana i, també, un exemple de l'evolució cap a les fargues modernes del segle XIX. A més, les dades referents a l'obtenció i treball del ferro, l'aprofitament dels recursos i l'ocupació de la zona, indiquen que probablement l'activitat de la farga es podria remuntar a labaixa edat mitjanai restar operativa fins al segle XX.

Així mateix, s'ha finalitzat l'excavació dels darrers àmbits de la Farga i s'han protegit les restes arqueològiques. S'han dut a terme els treballs de consolidació i restauració, entre altres, del baix forn, del taller, del canal i del cambrot, deixant aquest edifici preparat per la fase final d'interpretacióal 2024.

Visita tècnica i de les autoritats per conèixer de primera mà l'estat actual d'avançament de la tercera fase del programa de conservació,estudi i revalorització de la farga del Madriu

tracking