cultura

Andorra segueix sense renovar a Eurovisió i no participarà l'any vinent

Actuació de Susanne Georgi a Eurovisió el 2004.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El retorn d’Andorra al Festival d’Eurovisió no es produirà l’any vinent. El director de continguts de RTVA, Dani Ortolà, en unes declaracions a Eurofestivales, va confirmar que el Principat es mantindria al marge del concurs el pròxim maig. La radiotelevisió andorrana va informar al mitjà ESCToday que la decisió final està presa i que no tornarà l’any que ve a Malmö 2024.

La participació del Principat a Eurovisió va acabar el 2009, amb solament cinc anys de trajectòria, des del 2004. Susanne Georgi va ser l’encarregada de ser la darrera representant al festival i ha lluitat des de llavors per tornar a portar el país al festival. “Segueixo mantenint la fe que algun dia hi tornarem”, va declarar Georgi al Diari. Fa un temps que l’exconcursant va conèixer la notícia i, ara per ara, no ho veu com un ‘no’ rotund.

L’aspecte econòmic no hauria de ser un fre per participar en l’esdeveniment, segons Georgi, atès que la decisió hauria d’involucrar, no tan sols RTVA, sinó també Govern i els ministeris. “Fa temps que no veig el tema pressupostari com un obstacle”, va explicar Georgi. De fet, va indicar que diverses empreses han mostrat interès en diverses ocasions en patrocinar l’actuació d’Andorra al festival, però, ara per ara, segueix sense tenir resultats. “Podria ser una font d’ingressos potent”, va declarar Georgi.

El pas d’Andorra a Eurovisió, que va acabar l’any 2004, podria suposar un benefici “en molts aspectes” pel país, segons va indiciar la cantant, com un atractiu turístic o reputacional. Georgi es manté contundent amb la voluntat de tornar a portar el país a Eurovisió i seguirà insistint amb les edicions futures: “Seguiré pensant en positiu”.

tracking