POLÈMICA PEL PETÓ ALS LLAVIS A LA FUTBOLISTA JENNI HERMOSO

Condemna unànime del món del futbol a Rubiales

Diverses personalitats del futbol nacional demanen la destitució del president de la Federació Espanyola de Futbol

Luis Rubiales durant l'assemblea extraordinària convocada ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“És lamentable i denunciable, i s’han de prendre decisions al respecte”, pronunciava ahir l’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, sobre el comportament de Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), després de la victòria de la selecció femenina al mundial. Rubiales va fer un petó a la boca a la jugadora Jenni Hermoso durant l’entrega de medalles de diumenge i, immediatament, les crítiques van començar a caure-li a sobre. Esportistes, polítics i altres personalitats van denunciar públicament l’agressió, i fins i tot la mateixa jugadora va comunicar que la situació es troba en mans del sindicat FUTPRO. Quan tothom esperava la seva dimissió, Rubiales es va negar ahir a deixar el càrrec i va assegurar que el petó amb Hermoso va ser “mutu i consentit”, fet que la jugadora no va trigar a desmentir.

L’entrenador de l’FC Andorra no ha estat l’únic en posicionar-se públicament al respecte. José Antonio Martín, seleccionador de la selecció femenina de futbol, qualifica les accions de Rubiales com a “actes que no s’han de permetre” i els quals “danyen la imatge del futbol i del futbol femení”. Així, Martín advoca perquè el president de la Federació Espanyola de Futbol dimiteixi o el destitueixin del càrrec. Montse Sánchez forma part de l’equip tècnic de la selecció femenina absoluta i ha estat una de les impulsores del futbol femení a Andorra. Coincideix que el gest de Rubiales ha estat “molt desafortunat”, però afegeix que “és una llàstima que s’estigui parlant més de Rubiales que de la victòria de la selecció femenina al mundial”.

EL “FALS FEMINISME”

“No dimitiré”, va repetir fins a cinc ocasions Rubiales, en l’assamblea extraordinària celebrada ahir, on també va culpar el “fals feminisme” de la situació generada. “Estan preparant una execució social per posar-se una medalla i dir que estan avançant”, va pronunciar. Laia Ferré, presidenta de l’associació Acció Feminista, valora les declaracions de Rubiales com un intent de victimitzar-se, i lamenta que en comptes “d’admetre l’error i reconèixer que hi ha actituds interioritzades, ho justifica i culpa el feminisme”. Mònica Codina, presidenta de l’Associació de Dones, afegeix que les declaracions del president de la Federació Espanyola de Futbol “incentiven el missatge de feminisme radicalitzat, quan aquest no existeix”. “Les feministes podem defensar de manera diferent, però totes tenim el mateix objectiu: la igualtat”, aclareix.

Per la seva banda, la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, també ha sancionat el comportament de Rubiales a la final del Mundial de futbol femení. “Ha de ser conseqüent amb els seus actes, que no tenen justificació. Ha de plegar”, diu, i aporta que “cap acte dels que va fer a la final és justificable”. A banda del petó a Jenni Hermoso, Luis Rubiales va celebrar la victòria d’Espanya, a la llotja, tocant-se els genitals.

Abans de disputar el Mundial, 15 futbolistes de la selecció femenina es van negar a anar convocades si no es destituïa l’entrenador, Jorge Vilda, amb qui havien tingut diversos malentesos i incomoditats. La destitució no es va produir i la majoria de les 15 jugadores no van disputar la final de diumenge. És el cas de Mapi León, que ara publica a xarxes socials: “No ha fet falta passar molt de temps per veure que el que s’exigia fa uns mesos no era una simple rebequeria”.

HERMOSO DESMENTEIX QUE EL PETÓ FOS CONSENTIT I L'EXECUTIU ESPANYOL POT DESTITUIR RUBIALES

La futbolista de la selecció espanyola, Jenni Hermoso, va desmentir ahir la versió del president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, sobre el petó que li va fer després de la final del Mundial. “Vull aclarir que en cap moment vaig consentir el petó que em va propinar, i en cap cas vaig buscar alçar el president. No tolero que es posi en dubte la meva paraula i molt menys que s’inventin paraules que no he dit”, va assegurar la jugadora en un comunicat. Les declaracions d’Hermoso formen part d’un comunicat en què participen altres 53 jugadores, entre elles 20 campiones del món, i totes elles exposen que no tornaran a una convocatòria de la selecció si continuen els actuals dirigents. Des del Consell Superior d’Esports espanyol també es comunicava ahir que els actes de Rubiales es portarien al Tribunal Administratiu de l’Esport i treballarien per suspendre’l de les seves funcions.

tracking