mobilitat

Els taxistes “resisteixen” durant l'estiu

El sector celebra l’alta afluència turística, però es manté crític contra el servei dels VTC

Un vehicle aturat a l'estació d'autobusos.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector del taxi ha fet una valoració positiva del servei ofert durant els mesos de juliol i agost. Així ho van confirmar una sèrie de taxistes al Diari. Alguns d’ells van qualificar l’estiu de molta afluència, fins i tot més que d’altres anys, i van atribuir-ho a l’entrada de visitants. “Hem fet una bona feina i hem treballat força bé, estem resistint”, va explicar el taxista Llorenç Gastó. D’altres taxistes, però, van lamentar que, tot i ser un estiu “similar a la prepandèmia”, no han rebut la demanda que s’esperaven. “No he fet la mateixa feina que en altres anys, però no ha estat malament”, va explicar un taxista del país que manté l’anonimat.

Tot i obtenir respostes diferents, la majoria dels professionals es van inclinar per un balanç positiu, coincidint que els moments punters van ser les nits de festa major, així com els dies festius, com el pont del 15 d’agost. “Són dates on la demanda no cau i on més afluència de gent veiem”, va declarar un taxista amb relació als prop dels 15 viatges que va realitzar per nit durant el festeig de Sant Julià de Lòria. Seguint aquesta línia, van indicar que eren els moments on hi havia més espera per aconseguir un taxi, assenyalant l’hora o l’hora i mitja. “Molts clients van esperar hores perquè arribés un taxi, vam fer el màxim que vam poder”, va explicar un conductor. Segons ell, la saturació és molt forta durant les nits de celebració, però la facturació durant les hores nocturnes sempre són superiors a qualsevol altre moment del dia.

Ara per ara, els taxistes no abaixen la guàrdia i estan pendents de la celebració de la BTT d’aquest cap de setmana per arrodonir el mes, atès que la cita esportiva espera rebre prop de 60.000 assistents. “Ahir ja vam començar a veure molts cotxes estrangers”, va explicar un taxista al Diari. Algunes de les rèpliques van ser que molts visitants s’allotgen no gaire lluny de les instal·lacions i que molts d’ells disposen de vehicle propi per desplaçar-se.

Proliferació dels VTC

Els taxis segueixen mostrant enfuriment per la creixent demanda dels VTC i es mantenen ferms que es tracta d’intrusisme laboral. “Ens afecta el nostre servei, és clar, i ens fa mal”, va reiterar Gastó. El sector fa temps que presenta queixes contra CityXerpa per irregularitats en la seva pràctica i acusa Govern de no donar resposta. “És competència deslleial”, va insistir Gastó.

Segons els professionals del taxi, el servei de CityXerpa treballa sota pràctiques inconvenients i afecta el negoci dels taxis, com ara esperar als passatgers a l’entrada dels locals, fer recollides sense demanda prèvia o aturar-se a la via pública per efectuar els canvis de clients.

tracking