rEPORTATGE

Un Diversand més proper

L’associació LGTBIQ+ havia organitzat una trobada a les 12 hores al Parc Central amb actuals i futurs socis, però s'ha anul·lat per les previsions de pluja

Dues persones amb la bandera LGTBIQ+ pintada a la cara.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’associació LGTBIQ+, Diversand, organitza avui una trobada al voltant de les 12 hores al Parc Central d’Andorra la Vella per parlar sobre la situació de l’entitat i els projectes que té entre mans. Donades les previsions de pluja, la trobada s'ha hagut d'anul·lar i se celebrarà la propera setmana. En tot cas, Diversand ha anomenat l’activitat Picnic Divers i hi poden assistir tant socis com persones interessades a adherir-se a l’associació. “A Diversand ens hem proposat fer una quedada una vegada al mes per tal de poder socialitzar amb els socis o futurs socis que puguem tenir”, explica al Diari la presidenta de l’associació, Nieves Calvo, i afegeix que l’objectiu de les trobades és “informar dels passos que estem donant, els que tenim intenció de donar, i entre tots fer una pluja d’idees i expressar les mancances que tenim”.

En un comunicat difós a través del compte d’Instagram, Diversand indica que la trobada es durà a terme a la gespa i portaran alguna bandera per tal de ser visibles. També conviden els assistents a portar una tovallola o manta, així com menjar i begudes no alcohòliques. “Ens agrada tenir una relació pròxima i d’amistat, per això ens agrada quedar en llocs distesos, com per exemple el Parc Central”, afegeix Calvo. Diversand compta actualment amb prop de 40 socis. La presidenta de l’associació explica que els socis tenen dret a participar en les assemblees, proporcionant idees i amb dret a vot per a totes les accions en què participa Diversand. A més a més, poden participar com a voluntaris per a ajudar-los a aportar la web i les xarxes socials.

UNA NOVA ETAPA

Nieves Calvo és presidenta de Diversand des de fa dos mesos, quan va prendre el relleu de Rocío Soler. En una entrevista al Diari publicada al juliol, Calvo es posava com a repte d’aquesta etapa treballar més en l’educació com una via per crear consciència sobre qüestions LGTBIQ+. “S’hauria d’ensenyar que hi ha diferents corporalitats i que un noi pot tenir vulva i una noia, penis”, reivindicava. Un altre dels deures pendents és aconseguir una llei LGTBIQ+ i, en l’àmbit sanitari, que la seguretat social cobreixi les despeses de la reassignació de gènere i l’hormonació. Fa un any que es va aprovar que la CASS cobriria les despeses derivades d’aquests tractaments, però com que la normativa i el procediment que han de seguir els professionals mèdics no estan dissenyats, fins ara no s’han pogut dur a terme.

tracking