Meteo

Enfarinada als cims del país

Les precipitacions continuaran caient tot el dia al nord i al sud s'obriran clarianes

Ordino Arcalís aquest matíOrdino Arcalís

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La baixada de temperatures i les precipitacions que van caure ahir a tot el país i que han continuat aquest matí, han deixat fins a 20 centímetres de neu a l'estació de la Solana (2.470 metres). El servei deMeteoapunta que aquesta estació situada alvessantatlàntic d'Andorra ha estat la que ha acumulat més neu des d'ahir, mentre que al vessant mediterrani, a les Fonts d'Arinsal (2.680 metres), s'han registrat al voltant de 5 centímetres. La cota de neu oscil·larà avui entre els 2.600 i els 2.800 metres.

Ahir es van registrar la màxima més baixa de l'estiu a l'estació del Roc de Sant Pere (1.113 metres) amb 14,3 graus. Aquesta temperatura va ser la més baixa que les mínimes dels dies anteriors des del 8 d'agost. Acció climàtica data de l'anterior màxima amb valors similars el dia 19 de maig amb 14 graus. D'altrabanda,el servei destaca el fort canvi de temperatura que va passar de 34,8 graus almigdiade dissabte a 14,3 graus al migdia de diumenge, un descens de 20,5 graus. En una setmana s'ha passat de registrar 5,8 graus d'anomalia amb onada de calor, a registrar els mateixos valors però ambanomaliesnegatives. Pel que fa a precipitacions, durant el cap de setmana s'han acumulat fins a 75 mm a Arcalís, 47 a Sorteny, 45 a Ransol, i 40,6 a Les Salines.

El servei preveu que a partir del migdia s'obrin clarianes al sud del país, mentre que al nord les precipitacions podrien continuar caient durant tot el dia. Les temperatures màximes seran de 19 graus a la capital i de 4 al Pas de la Casa. Per a demà s'espera un dia estable i amb domini del sol, en excepció al nord del país, on al vesprehipodria caure alguna gotellada. La resta de la setmana es preveu sense precipitacions i amb dies assolellatsperòfrescs, amb màximes que s'enfilaran com a molt fins als 25 graus a Andorra la Vella.

El sector Encamp-Cortals aquest matí

tracking