circuit mundial

Mona Mitterwallner i Mathias Flückiger s'imposen en la darrera jornada

El ‘cross-country’ va coronar a Pal dos ‘bikers’ que no eren entre els favorits

El podi masculí de 'cross-country' amb Flückiger, Griot i Pidcock, ahir a Pal.UCI WORLD CUP

El suís Mathias Flückiger i l’austríaca Mona Mitterwallner es van coronar a l’estació de Pal-Arinsal com els vencedors de la cita andorrana de la Copa del Món de BTT en la modalitat de cross-country (XCO).

En categoria masculina, el rider helvètic va dominar la cursa de principi a fi i, tot i mantenir distàncies curtes respecte als perseguidors, es va mostrar molt sòlid i solvent i es va endur la victòria amb un temps de 1h28’03”, 23” per davant del segon classificat, el francès Thomas Griot i 44” sobre el tercer, el resident i actual campió del món, Tom Pidcock, que va aconseguir pujar al calaix després d'un gran tram final de cursa. Pel que fa als riders andorrans, Xavi Jové va acabar 96è, Jan Missé, 101è i Kilian Folguera, 104è. Cap dels tres va completar la prova en ser doblats i es van quedar a tres i quatre voltes, respectivament. La classificació general de la Copa del Món la segueix encapçalant Nino Schurter; ahir va ser 12è a 2’18” del vencedor, Flückiger, que és segon, mentre que l’alemany Luca Schwarzbauer és tercer.

SORPRESA FEMENINA

L'austríaca Mona Mitterwallner va aconseguir el triomf en la modalitat de cross-country (XCO) en la Copa del Món de BTT que es va celebrar a l'estació de Pal-Arinsal. La biker, actual campiona de marató del recent mundial de Glasgow, va canviar de ritme a l'equador de la cursa iva liderar la prova fins al final, amb un temps total de 1h14’09” i superant la suïssa Alessanxdra Keller en 34” i l'actual campiona del Món, la francesa Pauline Ferrand-Prevot en 1’29”. La representant andorrana, Jessica Cruz, va finalitzar en la 71a posició i no va poder acabar la prova en ser doblada i quedar-se a dues voltes. “He fet tot el que he pogut i el que estava a les meves mans. El terreny relliscava molt, però he acabat satisfeta. L’experiència en la Copa del Món ha estat una passada i el nivell que hi ha és una brutalitat”, va explicar Cruz.