Salut

La recepta electrònica estarà disponible el 2024

Un 91,67% de la població resident té assignat un metge o pediatre referent

Evolució del nombre de pacients amb metge especialista referent (MER) i percentatge de població resident amb metge especialista referent assignatSAAS

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La recepta electrònica podria estar disponible durant el 2024. Així, ho ha afirmat la ministra de Salut, Helena Mas, en la resposta d'una pregunta escrita feta per la consellera general d'Andorra Endavant, Carine Montaner. Mas assegura que l'última fase del procés, d'integració de les aplicacions de les oficines de farmàcia per rebre la recepta des de la història clínica compartida (HCCA) i fer la facturació, s'ha començat a treballar amb el Col·legi de Farmacèutics. Amb tot, recalca que és "difícil de calendaritzar" perquè requereix "avaluar el funcionament de les fases anteriors, resoldre les disfuncions i adaptar les aplicacions informàtiques".

D'aquesta manera, avança que la creació de la base de dades de medicaments única està molt avançada i es preveu que finalitzi durant la tardor. Aquesta primer fase es va començar a treballar paral·lelament amb la segona, que inclou la prescripció per part dels professionals mèdics a través de l'HCCA en un format específic que pugui arribar electrònicament a les farmàcies. Mas apunta que aquesta fase és "altament complexa" i es preveu que pugui estar acabada a finals d'aquest any.

En el mateix informe, publicat al butlletí del Consell General, també es donen dades de laCASSpel que fa al nombre de població resident amb metge opediatrereferent assignat, que a finals de juliol ascendia al 91,67%. ElSAASconcreta que el 53,7% dels pacients tenien un metge especialista referent, on Mas destaca l'augment progressiu des que es va començar aimplantarla via referent. Les especialitats mèdiques amb més assignacions són dermatologia, otorrinolaringologia, cardiologia,cirurgiaortopèdica i traumatologia, angiologia, urologia,psiquiatria,gastroenterologia, rehabilitació i pneumologia.

La ministra assegura que des de l'inici de la via referent no hi ha hagut "canvis rellevants" en l'import sol·licitat a laCASSper les consultes al metge d'atenció primària i a l'especialista, tot i que sí que destaca un "increment progressiu" de l'import sol·licitat total a laCASS. Mas considera que aquesta tendènciaéscausada per "l'envelliment de la població, per l'increment de les malalties cròniques i pel cost de la innovació en salut, entre altres raons".

tracking