Afers Exteriors

Govern descarta que els reguladors europeus intervinguin amb la negociació amb Brussel·les

Espot es reunirà amb el vicepresident de la Comissió Europea el pròxim 6 de setembre

El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, amb el vicepresident de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič.Govern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern no creu que la carta dels reguladors europeus a la Comissió Europea entorpeixi les negociacions de l'acord d'associació amb Andorra. Casal en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'avui ha declarat que "estem tranquilsperquèper part de la Comissió Europea, que és amb quiensasseiem a la taula de negociació no hem rebut cap mena de preocupació". En la mateixalíniael portaveu de Govern assegura que la lliurecirculacióde capitalssegueixel seu curs normal de negociació.

D'altra banda, s'ha aunciat que el cap de Govern Xavier Espot, es desplaçarà a Brussel·les el pròxim dimecres 6 de setembre per reunir-se amb el vicepresident de la Comissió EuropeaMarošŠefčovič. La delegació andorrana també comptarà amb la participació del secretari d'Estat per a les relacions amb la Unió Europea,LandryRiba.

Aquesta serà la tercera trobada entre Espot i el vicepresident de la Comissió i té per objectiu poder debatre els temes relacionats amb la negociació de l'Acord d'associació amb la Unió Europea que es preveu tractar durant les rondes de negociació que tindran lloc entre el setembre i el desembre.

Durant la darrera reunió presencial entre ambdós mandataris, el vicepresident va reiterar la importància que té per a la Comissió obtenir un marc de relació proper i estable amb els estats de petita dimensió del territori europeu, que els permeti la participació en el mercat interior, tot i tenir en compte les seves particularitats.

tracking