SAAS

Salut contractarà disset professionals per a urgències i salut mental

El consell de ministres ha aprovat una transfarència de crèdit de gairebé 300.000 euros al SAAS per a la seva contractació

Un miler menys de pacients atesos a urgències entre l'1 i el 15 de generFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Elconsell de ministresha aprovat unatransfarènciade crèdit de 292.496 euros alSAASper a la contractació de disset nous professionals de la salut per a l'àrea d'urgències i la de salut mental. El ministrePortaveu, Guillem Casal, ha exposat que aquest fet permetrà dur a terme la separació del SUM d'Urgències i donar compliment al Pla Integral de Salut Mental i Addiccions (PISMA).

Per una banda, es contractaran deu professionals sanitarisper alprojecte de separació del SUM d'Urgències, amb un cost estimat de 209.570 euros, amb l'objectiu de "garantir una assistència de màxima qualitat i per optimitzar els recursos dels dos serveis", tal com ha apuntat Casal. A més, es preveu contractar-ne set més per a l'àrea de Salut Mental, potenciant així el seu servei i l'atenció comunitària. El cost estimat d'aquestes set contractacions és de 82.927 euros i permetria donar compliment alPISMA, una de les "línies estratègiques a desplegar aquesta legislatura", segons el ministre.

Convocatòria per cobrir 12 places d'agent de policia

Govern ha informat també avui de l'obertura d'una convocatòria d'un concurs per a dotze places d'agent de policia, vuit de les quals són vacants i quatres són de nova creació. El ministre Casal ha indicat que l'objectiu és donar continuïtat a les places d'agents que queden lliures per jubilacions o excedències sense reserva de plaça i alhora continuar nodrint el cos de policia de nous efectius.

Les places convocades corresponen al nivell C1 del sistema de classificació del departament de policia, amb una retribució anyal bruta de 26.455,85 euros, distribuïda en tretze pagues. Els interessats en poder concórrer a la convocatòria han de complir requisits com tenir la nacionalitat andorrana amb plenitud de drets, ser major d'edat, tenir el títol de batxillerat o equivalent i tenir el permís de conduir B2. Els aspirants poden descarregar el formulari de la web de policia i presentar-lo presencialment i amb cita prèvia al grup de recursos humans del departament policial, situat a l'edifici administratiu de l'Obac d'Escaldes-Engordany. El termini de presentació de candidatures finalitza el 29 de setembre.

tracking