Salut

Aprovat el finançament de tres medicaments d'alta complexitat

La trientina, el ridisplam i el dimetilfumarat seran 100% finançats

Façana de la seu central de la CASS.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La trientina, el ridisplam i el dimetilfumarat seran 100% finançats per la CASS, segons informa Govern. Aquests tres medicaments estaven fins ara finançats al 75% per la CASS i amb l'aprovació del Reglament que regula les condicions per al finançament públic de medicaments d'alta complexitat passen a estar totalment coberts.

La trientina és un medicament indicat per al tractament de la malaltia de Wilson en pacient que no toleren la D-penicil·lamina. Una patologia autosòmica recessivaconsistenten una alteració del metabolisme del coure i l'acumulació patològica en diversosteixits,principalmenten el fetge i el cervell. L'executiu apunta que el pronòstic d'aquesta malaltia sense el tractament adient pot ser fatal. El seu cost oscil·la entre 68.725,5 i els 98.873,28 euros anuals, en funció del medicament triat.

El ridisplam està indicat pel tractament de l'atròfia muscular espinal (AME) 5q en pacient a partir de dos mesos d'edat. El cost anual del tractament ascendeix a 255.031,8 euros.

Finalment, Govern indica que tot i que el medicamentdimetilfumaratja disposa de la cobertura 100% de laCASSper al tractament de l'esclerosi múltiple ambdispensióhospitalària, ara s'ha aprovat l'ampliacióde la cobertura total per al tractament de la psoriasi en plaques greu enpacientsque no han respost a altres teràpies sistemàtiques o quan aquestes opcions estan contraindicades. En aquest cas, el tractament es podrà fer des de la farmàcia comunitària i sota la prescripció d'un metge especialista en dermatologia. El cost pot arribar a ser de 427,98 eurosmensualsen funció de la dosi administrada-

D'altra banda, el consell d'administració de laCASSha adjudicat la recollida dels fulls grocs i sobres de les remeses de laCASSa la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell. El consell ha acordatadjudicarel contracte anual de recollida de fulls de malaltia i sobres de les remeses de laCASSque es fan a les farmàcies i en altres punts de les set parròquies a laFPNSMper un import de 13.500 euros a partir delproper1 d'octubre.

tracking