Govern

Protocol per a la gestió d'incidents de ciberseguretat

L'Agència de ciberseguretat ha arribat a una entesa amb el CNI per intercanviar sinergies, formació i bones pràctiques

L'Agència Nacional de Ciberseguretat d'Andorra (ANC-AD)Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Nacional de Ciberseguretat d'Andorra (ANC-AD), juntament amb AndorraTelecomi la policia, han signat un protocol per gestionar de forma eficient i efectiva la gestió d'incidents relacionats amb la ciberseguretat. Govern apunta que l'entesa formalitza uns mecanismes que fins a la data ja es portaven a terme.

El protocol estableix els passos a seguir quan en cas de rebre una notificació sobre un possible incident. En aquest sentit, emfatitzen en la importància de la prevenció i la conscienciació en matèria de ciberseguretat, tant per a les entitats com per a la ciutadania.

D'altra banda, l'ANC-AD ha arribat a una entesa amb el Centre Nacional d'Intel·ligència espanyol (CNI) per intercanviar informació tècnica en matèria de seguretat dels sistemes, serveis i xarxes. El conveni, treballat amb elministerid'Afers Exteriors, té voluntat de regular la col·laboració entre les entitats i permetrà intercanviar sinergies en cas d'incidents de seguretat a la xarxa. A més, es preveu l'intercanvi de formació i bones pràctiques en l'àmbit propi de les dues parts i suport mutu en l'execució de projecte pel desenvolupament de programes i projectes de ciberseguretat.

tracking