construcció

Sancions per a tres empreses pels abusos a obrers peruans

El Govern admet que l’executiu del Perú ha demanat explicacions sobre els problemes que pateixen a Andorra els seus nacionals

La façana de l'ambaixada peruana a Madrid.

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del Govern i ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, va anunciar ahir que s’estan instruint tres sancions a tres empreses que han abusat de treballadors peruans i que pròximament es comunicaran. El portaveu va catalogar les sancions com a “importants” i des del Govern es treballarà conjuntament amb l’ambaixada i l’executiu del Perú en aquests casos.

Casal va indicar durant la roda de premsa setmanal del consell de ministres que hi ha hagut un intercanvi amb institucions del Perú, via ambaixada, en què el Govern ha rebut preguntes referents als treballadors subcontractats.

El portaveu va declarar que “tenim unes molt bones relacions diplomàtiques amb el govern del Perú”, i va assegurar que respondran a aquestes preguntes. Per finalitzar, Casal va recordar que el servei d’Inspecció de Treball ha de permetre detectar aquestes situacions i convidar aquells treballadors que presumptament podrien patir algun tipus d’abús que s’adrecin a aquest servei per fer la denúncia pertinent i que es pugui analitzar la situació.

Tot i això, no es va revelar el nom de les empreses que tenen un expedient sancionador. Fonts del col·lectiu dels treballadors van apuntar que amb tota seguretat es tracta de la societat que recluta els obrers al país sud-americà i també de l’empresa de capital andorrà per a qui treballen i de qui cobren mensualment la nòmina. En aquest sentit, van explicar que si bé signen el contracte laboral amb la primera, en realitat formen part de la plantilla de la segona, que els proporciona la roba amb el nom de l’empresa i paga els sous.

tracking