Jordi Casadevall demana pels entorns de protecció

El conseller general de Concòrdia ha entrat un bateria de preguntes arran de la informació rebuda

Carles Ensenyat i Jordi CasadevallFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller general del grup parlamentari de Concòrdia, Jordi Casadevall, ha entrat a Sindicatura una pregunta amb resposta escrita al Govern relativa als entorns de protecció dels béns immobles d’interès cultural.

Casadevall explica que la bateria de preguntes que es formulen venen motivades arran de la informació rebuda per part de Govern, despresa de la demanda feta per Concòrdia el passat 13 de juny. Amb la informació obtinguda, el conseller general entra una bateria de cinc preguntes.

Casadevall demana si hi ha hagut algun element determinant que hagi succeït entre el moment que el Govern ha respost a la demanda d’informació i la publicació de l’edicte pel qual es publica la proposta d’entorn de protecció de l’església de Sant Serni de Nagol, així com els criteris que han de regir les intervencions sobre el monument i el seu entorn, perquè aquesta s’hagi propiciat amb més celeritat.

La segona pregunta vol donar a conèixer la data en què el Govern procedirà a la publicació de l’edicte pel qual es publica la proposta d’entorn de protecció de l’església de Sant Miquel d’Engolasters, així com els criteris que han de regir les intervencions sobre el monument i el seu entorn.

Casadevall pregunta quins dels catorze Béns Immobles d’Interès Cultural que disposen d’un entorn de protecció delimitat han estat recollits en els respectius plans d’ordenació i urbanisme parroquials tal com estableix la legislació vigent.

En una quarta pregunta, i veient que la disposició final primera de la Llei 9/2003 del 12 de juny del patrimoni cultural d’Andorra estableix que el període transitori no pot excedir el termini màxim de dos anys a comptar de la data d’entrada en vigor de la Llei, i que aquest termini s’ha exhaurit, el conseller general demana al Govern si el Departament de Patrimoni Cultural disposa dels mitjans humans, materials i econòmics suficients per poder aprovar els entorns de protecció delimitats dels Béns Immobles d’Interès Cultural pendents partint d’un calendari precís i amb les màximes garanties.

Finalment, Casadevall vol conèixer quin és el parer del Departament de Patrimoni Cultural sobre l’eficàcia de l’entorn de protecció cautelar de 20 metres establert per la Llei 15/2014 del 24 de juliol, de modificació de la llei 9/2003, del 12 de juny, del patrimoni cultural d’Andorra.

Jordi Casadevall

tracking