cULTURA

Un catedràtic de Cambridge, premi Ramon Llull

El jurat per unanimitat ha reconegut la tasca de Dominic Keown per la llengua catalana

Dominic Keown

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El jurat del Premi Internacional Ramon Llull ha atorgat aquesta distinció per unanimitat en la modalitat Catalanística i a laDiversitatCultural a DominicKeown, catedràtic emèrit deCatalanStudiesaFitzwillamCollege de laUniversitatde Cambridge al Regne Unit on impartia classes des del 1996.

El jurat ha fet èmfasi en el fet que la seva contribució a lacatalanísticaabasta àmbits diversos: la docència de la llengua catalana, la recerca acadèmica en el camp de la cultura, la literatura i el cinema, la traducció i la promoció de la llengua dinsde les universitatson ha treballat i a través de l'Anglo-CatalanSociety. També es destaca la seva activitat en la integració del català en el currículum universitari a Cambridge i les tasques de promociódelsestudis de català que han conduït a un increment exponencial d'estudiants i a l'intercanvi d'investigadorscatalans ibritànicsentre universitats.

La contribució que ha fet el professorKeownes pot veure en col·laboració amb la UOC, on va organitzar els primers congressos enlíniadedicats a la cultura catalana. Juntament amb aquestauniversitatva fundar el 1998TheJournalofCatalanStudies, la primera revista enlíniadedicaràa lacatalanísticai ara publicació de l'Anglo-CatalanSocietyDurant l'últim lustre de la seva carrera, i en col·laboració amb la Xarxa Vives d'Universitats, va ser el director de cinc Congressos Internacionals per a la defensa i promoció del català entre alumnes de secundària.

El premi està dotat de 6.000 euros, es convoca anualment i de forma conjunta per la Fundació Ramon Llull i la Fundació Congrés de Cultura Catalana.

tracking