Escalé afirma que creu en la UE, "però no a qualsevol cost"

Concòrdia aposta per allargar les negociacions de l'acord d'associació

Roda de premsa aquest matí de ConcòrdiaJ.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup parlamentari de Concòrdia ha donat a conèixer aquest matí els arguments que li han portat a no entrar a formar delpacte d'estatsobre l'acord amb la Unió Europea (UE). "Creiem en la UE, però no a qualsevol cost", ha explicat el president del grup parlamentari de Concòrdia, CerniEscalé. En aquest sentit, el partit aposta per "allargar la negociació fins a trobar l'encaix que respecti les nostres singularitats". "Volem una obertura econòmica més mesurada i progressiva i que permeti conservar el nostre teixit productiu", ha afegitEscalé.

Entre els aspectes que la formació considera que no són positius per al país, i que, per tant,els porta al rebuig del text que s'està negociant, hi ha la finalització del règim d'autorització prèvia de les inversions estrangeres.

Així, per exemple, no es podrien establir quotes per als no residents pel que fa a l'adquisició d'immobles. Un altre aspecte negatiu de l'acord seria la lliure prestació de serveis que suposarà una "competència deslleial" per als professionals liberals. Concòrdia tampoc veu bé que no es puguin mantenir les quotes migratòries i que l'acord impliqui "la condemna de perdre AndorraTelecomcom a operador públic", el que representarà una pèrdua important d'ingressos per a l'Estat.

Finalment, aquesta força políticatambéveu malament que el Consell General no formi part del comitè mixt ni que el Tribunal de Justícia de la UE dirimeixi els possibles conflictes que puguihaver-hientre les dues parts perquè "és una concessió de sobirania inassumible".

tracking