Afers Socials té una alternativa pels dos avis desnonats

Casal assegura el document que va fer firmar als padrins de carrer Callaueta és per "certificar la feina de les treballadores socials"

L'àvia amb les seves pertinences abans de marxar en el primer desnonamentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Afers Socials ha trobat una alternativa pels dos padrins de carrer Callaueta que seran desnonats dimecres de la setmana vinent. Així ho ha anunciat el ministre Portaveu, Guillem Casal, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, on ha assegurat que "no es quedaran al carrer".

D'altra banda, Casal ha confirmatque se'ls va fer firmar un document on "escertifica la feina que han fet les treballadores socials amb aquesta família afectada. Hi ha hagut un acompanyament intensiu de recerca logística d'alternatives i de proposta de recursos a aquesta família. D'alguna manera, aquest document certifica aquesta feina", segons ha explicat.La dona, segons va explicar, va signar un document a instància del ministeri d'Afers Socials en el qual entén que la seva situació pot ser considerada de risc i que, malgrat la "recomanació" de la treballadora social, "renuncio a qualsevol dels serveis que se m'ofereixen i a quantes accions, i actuacions, mesures, mesures de protecció em són ofertes per part del ministeri per pal·liar l'esmentada situació de risc".

El ministre ha assegurat que el text serveix també perquè "no es pugui reclamar per part de la família que no ha sigut atesa o que no ha rebut l'ajuda necessària per part del ministeri competent". De la mateixa manera, ha afegit que "el document puntualitza que en qualsevol moment si la família afectada s'ho repensa i vol tornar a recórrer a un dels recursos logístics o econòmics proposats pel ministeri d'Afers Socials ho podrà fer". I ha recordat que "és una certificació de la feina feta i en cap cas és un abandonament de les responsabilitats del ministeri d'Afers Socials ni de les treballadores socials". En les declaracions fetes pel portaveu de Govern ha puntualitzat que "no sempre es demana quesesigni un document d'aquestes característiques".

tracking