Acord associació UE

Govern rep amb "llàstima" el no suport de Concòrdia i Liberals al pacte d'Estat

El ministre Portaveu recorda que el pacte d'Estat és un projecte de país i no "d'un cap de Govern, un Govern o un ministre en concret"

El ministre Portaveu, Guillem Casal, en la roda de premsa posterior al consell de ministresSFGA/JAViladot

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministrePortaveu, Guillem Casal, ha afirmat avui que han rebut amb "una mica de sorpresa, disgust i llàstima" la negativa de Concòrdia i Liberalsaformar part delpacte d'Estatsobre la negociació de l'acord amb la Unió Europea (UE). El ministre ha respost a la queixa de Concòrdia en referència al fet que el 80% de la negociació ja està tancada manifestant que "és una evidència que si la negociació va començar el 2015 no esvaesperar Concòrdia per negociar l'acord, perquè encara no existia". A més, ha matisat que el partit liderat perCerniEscalé"està ancorat en una posició antiga i del passat", amb un model de negociació amb acords bilaterals, que segons explica Casal, "va ser descartat fa13anys".

D'altra banda, el ministre ha apuntat que la "llàstima és encara més gran" amb Liberals, "per haver estat un partit que ha format part delpacte d'Estatamb anterioritat, així com de les decisions legislatives en Consell General i executives del si de Govern". "Puc garantir que elposicionamentera unànime i compartit pel que fa a l'acord d'associació", ha assegurat en la roda de premsa posterior al consell deministres, on també ha afegit que li agradaria saber "a què respon i a quines temàtiques concretes".

Amb tot, Casal ha incidit que elpacte d'Estatés un projecte de país i no "d'un cap de Govern, un Govern o un ministre en concret" i ha lamentat que la no presència de Concòrdia i Liberals en la reunió del dilluns amb la resta de partits polítics ha causat que la seva voluntat no hagi estat expressada avui durant la trobada d'Espot amb el vicepresident de la Comissió Europea,MarošŠefčovič. "Hem d'aconseguir el millor acord possible per les futures generacions, no es tracta d'aplaudir a Xavier Espot, Demòcrates oLandryRiba. No ens vam despertar un dia i vam decidir que l'havíemde negociar, és un projecte de país", ha declarat.

tracking