Govern

La carta dels reguladors no afecta el mandat de negociació financera

Espot s'ha reunit aquesta tarda amb Maroš Šefčovič per tractar la lliure circulació de les persones i les telecomunicacions

Reunió d'aquesta tarda del cap de Govern amb el vicepresident executiu de la Comissió Europea, Maroš ŠefčovičGovern

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea ha assegurat avui a Govern que el mandat de negociació en l'àmbit financer no s'ha modificat, tot i l'avís en carta dels reguladors europeus, i afirmen que en la propera ronda de negociació es presentarà una proposta tal com estava previst. El cap de Govern, Xavier Espot, s'ha reunit aquesta tarda amb el vicepresident executiu de la Comissió Europea,MarošŠefčovič, per tractar el posicionament d'Andorra en la negociació de l'acord d'associació amb la Unió Europea, concretament amb els àmbits de la lliure circulació de les persones i de les telecomunicacions. La trobada d'avui ha servit per refermar el compromís de cloure en elspropers mesosun acord que satisfaci les dues parts i tenint en compte els especificats d'Andorra, segons ha informat el ministrePortaveu, Guillem Casal, després delconsell de ministres.

D'aquesta manera, ha recordat que aquest mes s'inicia un tram crucial de les converses de l'acord amb aspectes d'abast més polítics on cal concretar com es desplegarà la lliure circulació de persones, i com es regulen les telecomunicacions i els serveis financers. Els dos mandataris han acordat reunir-se de nou a finals del mes d'octubre. Govern informa que a partir d'ara es farà un ronda de negociació mensual fins a finals d'any.

tracking