Aprovada la moratòria en la inversió immobiliària amb el 'no' d'Andorra Endavant

El PS ha deixat clar que la proposta "no és la més idònia" i que li donen suport "per responsabilitat"

Sessió d'aquesta tarda del Consell GeneralConsell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General ha aprovat aquesta tarda el projecte de llei de suspensió transitòria de la inversió estrangera en immobles amb 23 vots a favor i tres en contra. Andorra Endavant ha estat l'únic partit polític que ha dit 'no' a la moratòria, que tal com ha repetit la ministra de Finances, Conxita Marsol, té per finalitat "no crear un efecte crida" mentrestant no entri en vigor la llei que gravarà la inversió estrangera en immobles.

CarineMontaner, presidenta del grup parlamentari Andorra Endavant, ha explicat que el vot en contra "no marca una manca de confiança", sinó que és una defensaal queportaven al seu programa electoral. Per la seva banda, el conseller general no adscrit, VíctorPintos, ha descrit el projecte de llei com a "precipitat, oportunista i electoralista, intervencionista i que crea inseguretat jurídica" i ha assegurat que els hi faran confiança "sempre i quanestem parlant d'una suspensiótransitòriade curta durada, és a dir fins abans de desembre".

Qui també s'ha mostrat crític ha estat el conseller general del Partit Socialdemòcrata, Pere Baró, que considera que s'haurien de pensar més mecanismes "més enllà de la taxa" i ha demanat que s'apliqui la moratòria fins a l'aprovació de la nova llei d'inversió estrangera i que aquesta sigui "consensuada i treballada per tots els actors polítics i socials". També ha lamentat que s'hagi tractat "un problema tan greu i que afecta la nostra ciutadania sense consens". Amb tot, ha manifestat que donaven suport al projecte de llei "per responsabilitat".

Concòrdia ha celebrat l'establiment de la moratòria i el seu conseller general, PolBartolomé, ha assegurat que és un "bon inici, però queda un gran camí per recórrer". A més, ha informat que la setmana vinent presentarien una proposició de modificació de la llei d'inversió estrangera que Marsol ha assegurat que analitzaran.

tracking