El Govern ajudarà els avis que han de ser desnonats

Els afectats podran recórrer als recursos d’Afers Socials tot i haver-hi renunciat inicialment

El document que van signar els padrins

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos germans que estan en procés de desnonament al carrer Callaueta no es quedaran desemparats sense un habitatge. Així ho va donar a entendre ahir el ministre portaveu del Govern, Guillem Casal, durant l’habitual roda de premsa posterior al consell de ministres. “El ministeri d’Afers Socials té una alternativa i no es quedaran al carrer”, va manifestar Casal a preguntes dels mitjans de comunicació. Un saig ha comunicat de manera oficial als dos avis que dimecres vinent s’executarà l’ordre del batlle i, per tant, els ocupants del pis l’hauran d’abandonar i les despeses per l’abandonament de l’immoble aniran a càrrec dels llogaters. D’aquesta manera es culminarà un llarg procés judicial que fa molts mesos que dura i en el qual ha intervingut fins i tot el Tribunal Constitucional, que va arribar a aturar en el seu dia el desnonament que s’anava a produir.

El ministre portaveu va admetre ahir que el ministeri d’Afers Socials va fer firmar un document que certifica la feina que han portat a terme els treballadors social per acompanyar aquestes dues persones afectades pel desnonament, així com els recursos que els van oferir, ja que van rebutjar les propostes que se’ls va realitzar des de l’Administració. “Es tracta d’un certificat sobre la feina que s’ha portat a terme, però en cap cas d’un abandonament del ministeri d’Afers Socials”, va manifestar Casal al respecte.

Tot i això, el ministre també va deixar clar que si posteriorment els dos afectats, que sobrepassen la setantena d’anys, volen acceptar les ajudes a les quals tenen dret, ho podran fer. “Si s’ho repensen i volen recórrer als recursos del ministeri ho podran fer”, va emfasitzar Casal. El fet que se’ls fes firmar un certificat d’aquestes característiques no és la manera habitual d’actuar des del ministeri en actuacions similars, tot i que en aquest cas s’ha volgut fer així perquè hi hagi constància de la tasca desenvolupada pels treballadors socials. “No sempre es demana que se signi un document com aquest”, va afirmar el ministre. L’objectiu és, tal com va assenyalar Casal, “que no es pugui reclamar posteriorment que el ministeri no ha fet la feina”.

Malgrat tot, el portaveu governamental va recalcar que en cas que finalment tingui lloc el llançament el dia 13 de setembre vinent, tal com sembla que passarà”, Afers Socials ja disposa d’un habitatge en el qual podran residir els dos avis, que porten quaranta anys vivint al pis del carrer Callaueta d’Andorra la Vella. Casal no va voler donar més detalls d’aquest cas, adduint que són dues persones que són identificables. Al certificat firmat per un dels dos afectats es renuncia a qualsevol dels serveis que se’ls ofereixen “i a quantes accions, actuacions, recursos, mesures de protecció” els han estat presentades des del ministeri per pal·liar la situació de risc que pateixen. A més, la sotasignant manifesta que han estat atesos per la treballadora socials del ministeri d’Afers Socials i Funció Pública, i que han estat informats “de tots els recursos i serveis existents al Principat d’Andorra, tant públics com privats”, per garantir el seu benestar i seguretat. El document també posa en relleu que poden “recórrer als diferents serveis” sempre que així ho considerin necessari.

+

Ajuts als ramaders

El Govern ha aprovat els ajuts al foment de pràctiques ramaderes de muntanya, que ascendeixen a 1,16 milions d’euros l’últim semestre.

Millores a les escoles

Es destinen 142.666 euros a les obres de refecció al Lycée de Ciutat de Valls i 270.775 euros a la coberta de l’escola francesa de la Peletera.

Eina digital sobre caça

Medi Ambient ha desenvolupat una eina digital per consultar les zones d’activitat humana i vedats de caça, amb geolocalització incorporada.

Joves per a la UNESCO

La Unesco ha obert el període per a la presentació de candidatures al programa de joves professionals, que disposa d’un màxim de 15 places.

El ministre portaveu, Guillem Casal.

tracking