dia de meritxell

El Govern diu que la visita de Parolin reforça el Coprincipat

El secretari d’Estat de la Santa Seu inicia avui una visita oficial

Pietro Parolin amb el Papa Francesc.infovaticana

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat de la Santa Seu, Pietro Parolin, inicia avui una visita oficial a Andorra amb motiu dels 150 anys de la proclamació de la Mare de Déu de Meritxell com a patrona d’Andorra. Parolin presidirà la missa al santuari de Meritxell que celebrarà amb l’arquebisbe i Copríncep, Joan-Enric Vives. Abans, però, s’entrevistarà aquesta tarda amb el cap de Govern, Xavier Espot.

El ministre portaveu, Guillem Casal, va manifestar ahir que el secretari d’Estat ve al país “a reforçar la institució del Coprincipat”, al temps que va afegir que no li consta can canvi en les “relacions cordials” existents entre Andorra i el Vaticà. “No crec que vingui a Andorra a anunciar canvis”, va ressaltar Casal. L’advocat Oriol Trilla apunta en un article al portal Germinans Germinabit la possibilitat que el Vaticà dotés Andorra d’un bisbat propi, que suposaria un pas perquè l’Església deixi el Coprincipat.

La celebració del Dia de Meritxell, demà, suposarà que els car­rils lents de la CG-2 en ambdós sentits quedaran tallats entre Tor­rent Pregó i el pont sobre el riu Valira d’Orient, a Meritxell. També quedarà tallada la CS-230. El Govern recomana fer servir el servei gratuït de bus per desplaçar-se al santuari, que funcionarà entre les 7 i les 21 hores. D’altra bana, l’àrea de Museus ha actualitzat els plafons i el contingut de l’exposició Meritxell Memòria, al santuari vell.

tracking