Exteriors controla una vintena d'andorrans afectats pel terratrèmol al Marroc

El Govern ha posat el telèfon +376 324292 per contactar amb els damnificats

Edifici enderrocat a Marroc pel sisme d'aquesta nitTWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un terratrèmol de magnitud 7 ha deixat almenys 1.037 morts i 1.200 ferits al Marroc segons la televisió pública del país, que ha citat el Ministeri d'Interior. El sisme ha tingut lloc a les 11 de la nit d'ahir (hora local) quan ha començat a sacsejar la regió. Encara no hi ha balanç oficial de danys materials i hi ha persones atrapades entre runes. El sisme ha mogut la regió del sud-oest de Marràqueix, l'epicentre ha tingut lloc a 60 kilòmetres d'aquesta ciutat, concretament a la localitat d'Ighil.

Segons informa Govern, s'han posat amb contacte amb els andorrans que es trobaven al país i que han estat afectats per la catàstrofe. En un primer moment s'han registrat fins a cinc residents damnificats, una dona que viatjava amb un grup d'espanyols i una família de quatre membres. En aquests moments el Govern informa de fins a una vintena d'andorrans que han contactat des de Marroc, tots a l'espera de ser repatriats. Afers Exteriors assegura que ha pogut parlar amb ells i tots es troben bé, també han contactat amb els parents del Principat.

El ministeri ha explicat que la dona que no forma part de la família ha pogut ser recol·locada a un hotel i han confirmat que el vol de tornada a Barcelona queda programat pel dilluns. Pel que fa a la família tenen el vol previst per aquesta nit, a les 21.30 hores a Barcelona, però no és segur que el puguin agafar, ja que la situació a la ciutat està sent un caos. Tot i això, asseguren que podran allargar l'estança a l'hotel on es troben.

Afers Exteriors s'ha posat també en contacte amb el govern espanyol i el govern francès per possibles repatriaments d'andorrans. El Govern ha posat a disposició dels ciutadans el telèfon d'emergències consulars del Ministeri d'Afers Exteriors +376 324292. Animen a contactar-hi sisesap d'algun conciutadà afectat pel terratrèmol del Marroc.

L'Esteve un veí de la capital explica que la dona es troba en aquests moments a Marràqueix i que ha viscut tota la catàstrofe. "Per sort no els hi ha passat res, m'han enviat un Whatsapp dient-me que estaven bé, però que no tenen llum", ha assegurat. L'Enriqueta es troba a la capital de Marroc, ha aprofitat el pont de Meritxell per visitar la ciutat juntament amb altres quatre espanyols. El seu marit explica que el sisme les ha trobat en un Riad i al ser un espai ampli no els ha causat danys i que "tot ha quedat en una mala experiència". En aquests moments l'Esteve es troba fent tots els tràmits necessaris per agilitzar la repatriació de l'Enriqueta, ja que té el vol programat pel dilluns, "és una ciutat molt turística, ara la gent vol tronar a casa i els vols són limitats", ha incidit el veí.

tracking