Una homilia partidària del canvi i de “no rendir-se a l'esterilitat”

El cardenal Pietro Parolin reivindica que “la comunitat nacional” ha de “fer néixer”

El secretari d'Estat del Vaticà, Pietro Parolin, i el Copríncep, Joan-Enric Vives.consell general

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La voluntat de canvi i la referència a “no rendir-se a l’esterilitat” van ser dos dels punts clau de l’homilia de la diada de Meritxell, celebrada al Santuari de Meritxell. El discurs va ser presidit per l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, i el secretari d’Estat del Vaticà, el cardenal Pietro Parolin, qui en un moment del discurs va reivindicar la comunitat nacional com una “comunitat viva que no es rendeix a l’esterilitat” i la qual “fa néixer”.

La salutació inicial va anar a càrrec del Copríncep Vives, que va començar remarcant que es tractava de la primera visita de Parolin al Principat. Els síndics generals van ser els encarregats de rebre el cardenal dijous, a l’aparcament de Casa de la Vall, i el cap de Govern, Xavier Espot, també va tenir oportunitat de presentar-se. Seguidament, l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra va transmetre la complaença de l’Església universal davant la celebració “del naixement de la Mare del Senyor i Mare Nostra”, així com dels 150 anys de la proclamació de Nostra Senyora de Meritxell com a patrona de la comunitat nacional del Principat. “Fa set segles que l’Església té un paper clau en el manteniment d’Andorra com a país independent i neutral”, va destacar Vives, i finalment va deixar la paraula a Parolin. El secretari d’Estat del Vaticà va iniciar l’homilia tornant a fer referència al 150è aniversari de la designació de la verge com a patrona d’Andorra, i elogiant la figura de Meritxell. Després va passar a enumerar tot allò que “enforteix a una comunitat nacional”. En primer lloc, Parolin va fer referència a tenir una “mirada oberta i penetrant a allò que ocorre en la seva pròpia terra i en el món”, al mateix temps que aquesta mirada “sap deixar espai al canvi i a la novetat” i és “capaç d’imaginar el futur com una alternativa del present”. Poc després, però, expressava que allò que fa forta la comunitat també és ser una “comunitat viva que no es rendeix a l’esterilitat, sinó que fa néixer, genera el coneixement i el retrobament amb la Santíssima Trinitat”. “Estem davant d’un fer néixer, un generar que no es produeix dins un espai protegit i separat, lluny d’allò que causa problemes i pors”, pronunciava en un clar missatge pro-vida, i concloïa que tots aquests principis són els que s’han de conservar i transmetre a les noves generacions.

La missa va comptar amb la presència de les autoritats i personalitats polítiques del país.

CONCÒRDIA TREBALLA A DESPENALITZAR L'AVORTAMENT

Concòrdia treballa en un esborrany de llei per tal de despenalitzar l’avortament. Així ho va anunciar dijous la consellera general del partit polític, Núria Segués. El text preveu “la interrupció voluntària de l’embaràs durant les primeres 14 setmanes de manera lliure per a la dona, sigui quin sigui el motiu que la porti a prendre aquesta decisió”, segons va explicar Segués. Així mateix, Concòrdia proposa concretar un termini de 22 setmanes perquè en cas que s’interrompi l’embaràs no hi hagi conseqüències penals per a la dona quan sigui fruit d’un delicte sexual i, en tercer lloc, Segués ha explicat que “no volem terminis, però sí contemplar el supòsit que en cas de malformació del fetus o que la vida de la dona estigui en risc es pugui avortar”. Una altra qüestió que va abordar Segués és la voluntat de Concòrdia perquè aquest servei estigui inclòs dins la cartera de prestacions de la CASS per tal de “garantir uns mínims a nivell de salut i de seguretat social”.

Núria Segués al Consell General.

tracking