seguretat

El cos de banders ha atestat 32 gossos aquest any per infraccions

Les races classificades de perilloses han de dur cadena i morrió a la via pública

Un gos lligat al carrer.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cos de banders ha atestat 32 propietaris de gossos potencialment perillosos (categoritzats com a PPP) des de l’inici d’any per infraccions en la tinença d’animals amb aquesta etiqueta a la via pública. Es tracta de no dur-los lligats o no portar morrió, en espais del nucli urbà, camins forestals i espais muntanyosos. L’any passat en van ser 34, mentre que el 2021 els atestats van ser 48, l’any que Govern va reforçar la llei per tenir aquests gossos.

Actualment, són 15 les races que entren dins d’aquesta categoria i les sancions per incomplir les normes poden ascendir des dels 300 euros fins als 3.000. Ferran Teixidó, director de banders, va assegurar que la llei tracta de reforçar la “seguretat” i la “prevenció de riscos” d’aquests gossos davant d’altres mascotes, animals de renda o salvatges i davant dels altres humans. “La llei s’aplica a qualsevol parcel·la que sigui de tipus no privada”, va aclarir Teixidó. Tot i això, el director del cos va assumir que és “complicat” controlar-ho, ja que som en un país “d’espai natural i de muntanya”.

La llei indica que per tenir-los a la via pública han d’estar lligats amb una corretja o cadena no extensible d’una llargada de com a màxim 1,5 metres (150 cm), així com dur morrió que impedeixi a l’animal una obertura completa de la mandíbula en qualsevol espai públic. A més, la llei obliga qualsevol persona que desitgi esdevenir propietària d’un gos PPP a passar una formació prèvia d’ensinistrament per controlar el comportament del ca i valorar l’espai familiar, l’habitatge i la capacitat de la persona, així com superar un examen per acreditar el coneixement de la normativa vigent de tinença i protecció d’aquests animals.

tracking