Espot demana un "esforç" a patronals i sindicats per pactar la pujada salarial

El cap de Govern anuncia l'elaboració d'una llei de turisme per afavorir la qualitat

Presentació Informe Econòmic 2022 de la CambraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot, ha demanat un "esforç" a les patronals i els sindicats perquè enguany es pugui arribar en el si del Consell Econòmic i Social (CES) a una entesa sobre l'increment salarial que hi hauria als treballadors. Així ho ha manifestat en el discurs que ha pronunciat durant la presentació de l'informe econòmic de la Cambra del 2022, que com és habitual ha comptat amb una nodrida representació del món empresarial ipolític. Espot ha indicat que pel que fa a l'"amenaça" que suposala pèrduade poder adquisitiu, el Govern incrementarà de nou el salari mínim dins de l'objectiu de situar-lo en 60% del salari mitjà, però ha apel·lat a patronals i sindicats perquè "siguin capaços d'arribar a una solució" pel que fa a l'increment que s'aplicarà al conjunt de treballadors.

Espot ha anunciat també l'elaboració d'una llei general del turisme, inexistent encara tot i les regulacions específiques que s'han anat aprovant en els últims. L'objectiu d'aquesta nova lleiésfacilitar impulsar el treball que ja es porta a terme, per assolir un turisme de més qualitat.

El cap de Govern ha aprofitat també per explicar que es reiniciaran els contactes amb els comuns per a la creació d'una agència única tributària, que segons ha indicat no suposarà una "centralitat impositiva" ni més pressió fiscal. "El nostre compromís és no incrementar els tipus impositius" dels diferents impostos, ha volgut recordar el cap de Govern.

tracking