BALANÇ

La Cambra reclama un nou marc d'immigració per fer front a la manca de personal

Mas avisa que la pressió fiscal no pot anar més enllà del 25%, llindar que es va superar el 2022

Josep Maria Mas, president de La CambraFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Cambra de comerç, indústria i serveis ha presentat aquest matí l'informe econòmic del 2022. Durant l'acte, el president de l'entitat, Josep Maria Mas, ha demanat l'adequació del marc d'immigració i laboral a les necessitats de les empreses i del país. "L'elevada manca de personal actual requereix treballar en una estratègia d'immigració que respongui de manera àgil i efectiva a lesnecessitatsde l'empresa", ha afirmat Mas. En presència del cap de Govern, Mas s'ha referit també a la necessitat de mantenir un nivell de pressió fiscal competitiu amb l'entorn, ja que segons ha afirmat"la pressió fiscal no pot anar més enllà del 25% i durant el 2022 Andorra va superar aquest llindar.

El president de la Cambra ha reclamat tambél'agilitzaciói simplificació administrativa, l'impuls de programes per a lamodernitzaciói l'eficiència de l'empresa, així com la definició d'una estratègia de país per d'aquí a 20-30 anys, "amb una concreció per d'aquí a cinc anys que acompanyi la potencial signatura de l'Acord amb la Unió Europea". Sobre aquest acord, Mas ha manifestat que la Cambra creu que ha de permetre la diversificació econòmica, però ha afirmat que "cal refermar les especificitats del país principalment en matèria de seguretat i ordrepúblic, una condició queésde vital importància per al futur d'Andorra".

Entre les prioritats, Mas s'ha referit també a la necessitat a "activar i implementar amb celeritat el Pla Estratègic del Comerç" i ha anunciat que en aquest àmbit la Cambra ha començat a treballar en la creació de l'Observatori del Comerç, "avaluant i recollint les principals dades d'activitat comercial iel seu pesespecífic en l'activitat econòmica general".

Presentació Informe Econòmic 2022 de la Cambra

Presentació Informe Econòmic 2022 de la Cambra

tracking