Innovació

Èxit de l'airbag cervical per a ciclistes

L'startup conclou que "l'algoritme funciona correctament i no detecta erròniament accidents"

Sistema d'airbag cervical integrat al casc dels ciclistesAR+I

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L'startupEvixcontinua desenvolupant un sistema d'airbag cervical integrat al casc dels ciclistes. Aquest producte fa un any li va permetre a l'startupendur-se el premi a l'AndorraSportsStartupChallenge. El premi proporcionava poder desenvolupar una prova detesteigen un entorn real en el marc de l'AndorraLivingLab, aprofitant la possibilitat d'obtenir dades útils i extreure conclusions de millora de forma àgil.

L'escenari triat ha estat la carretera del coll de Pal per fer la prova pilot.Evixha pogut recollir dades per afinar el seu algoritme tecnològic que han posat a prova les ciclistes d'AndorraRacingque han col·locat el dispositiu al seu casc i han dut a terme un entrenament. L'objectiu era monitorar diferents paràmetres, generar una base de dades, testejar la tecnologia i continuar desenvolupant l'algoritme que permet detectar possibles caigudes o inestabilitat durant l'entrenament.

Des d'EVIXasseguren que han pogut comprovar "en una circulació normal, que l'algoritme funciona correctament i no detecta erròniament accidents". També han pogut recollir dades "dels sensors en circulació normal pelre-entrenamentde l'algoritme". Com a conclusió del pilot, afegeixen, "podem afirmar que ha estat un èxit i no hi ha hagut cap fals positiu en les més de 10 hores de dades que hem registrat".

L'startupconsidera "estratègica" la col·laboració amb Andorra Recerca i Innovació, en concret amb l'entorn de l'AndorraLivingLab, i podria continuar desenvolupant pilots, conjuntament amb Andorra per tal de perfeccionar el seu dispositiu i arribar com més aviat millor a esdevenir un producte consolidat.

tracking