rEPORTATGE

El patrimoni gastronòmic

La segona edició de l’Andorra Taste reivindica el país com a epicentre de la cuina d’alta muntanya i es consolida amb participants de renom internacional.

Torres, Gili i Lana en la inauguració a la sala del Prat del Roure.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’any passat s’havia encès una espurna. Ara el foc ja comença a prendre força.” Amb aquestes paraules, Benjamín Lana, director de Vocento Gastronomia, va qualificar la que ja és la segona edició de l’Andorra Taste, l’esdeveniment gastronòmic que entre d’altres objectius vol situar Andorra a l’epicentre de la cuina d’alta muntanya, tot posant en valor la tasca i l’art dels xefs del país a l’hora que crear un espai d’intercanvi d’experiències amb participants tan reconeguts com Joan Roca o Paolo Casagrande.

L’esdeveniment es va inaugurar ahir a la sala del Prat del Roure i la presentació també va comptar amb Jordi Torres, ministre de Turisme i Comerç, i Rosa Gili, cònsol major d’Escaldes-Engordany. En el seu discurs, Torres va destacar el fet que la segona edició ja té una participació similar a la primera, amb més d’un miler d’inscripcions, i una cobertura mediàtica de vint periodistes de diferents països del món. També va detallar que durant l’esdeveniment es farien prop de vint ponències i quatre taules rodones entre empresaris, comunicadors i xefs. Una altra de les singularitats de l’edició d’enguany és que la regió convidada és la dels Alps, i per això hi haurà una presència especial de xefs de Suïssa, França i Itàlia. A més a més, es premiarà la trajectòria de Gastón Acurio, el primer peruà que va posicionar la seva cuina en l’àmbit internacional.

Per la seva banda, Gili va reivindicar el treball realitzat per fer d’Escaldes una parròquia dinàmica i atractiva, i va destacar que la cita permetia unir la filosofia de la cuina d’alta munta­nya i el producte local arribant a tot tipus de públic. “Gaudim, brillem, aprenem”, va concloure.

La trobada tindrà un vessant professional que durarà fins divendres al migdia, moment en què es donarà pas a les jornades populars amb la degustació de vint tastets, activitats de show cooking, una aula pensada per als infants i música en directe.

tracking