infraestructures

El Govern encomana el projecte per tirar endavant el desviament de Sant Julià

Els treballs de la desviació en una imatge d'arxiu.Comú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va informar ahir que ha encomanat l’actualització del projecte del tram 2, del túnel de Rocafort, de la desviació de Sant Julià de Lòria a l’UTE adjudicatària el desembre del 2004. L’executiu va informar en una nota de premsa que el projecte del desdoblament de la carretera ha quedat obsolet perquè des d’aquella data s’han dut a terme construccions que han fet variar el traçat inicial, i cal “reestudiar el disseny de les boques nord i sud del túnel”.

La redacció del projecte constructiu actualitzat i complet es preveu que estigui enllestit la primavera del 2024 i començarà un cop s’hagin enllestit els estudis preliminars d’impacte acústic, mediambiental, paisatgístic i de prevenció de caiguda de blocs rocosos, que Govern va indicar que s’iniciaran aviat. El projecte permetrà determinar el cost i els terminis per finalitzar el vial. La desviació comprèn el traçat entre el pont del carrer Isidre Valls fins a la plaça Laurèdia, i preveurà un enllaç a nivell a l’altura de la plaça Laurèdia, segons el pla sectorial de noves infraestructures viàries.

El desviament és una demanda reiterada des de la parròquia. DA es va comprometre en la darrera campanya electoral a reprendre i a tirar endavant el projecte.

tracking