Consell Econòmic i Social

Els sous inferiors a 1.500 de la quota d'hivern s'apugen un 4,1%

Patronals i sindicats estan d'acord que la pujada salarial per a l'any vinent sigui diferent en cada sector

Reunió del Consell Econòmic i SocialFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Econòmic i Social ha donatavuiun dictamen favorable a incrementar un 4,1% els salaris en les noves contractacions inferiors als 1.500 euros de la nova quota de la temporada d'hivern, un percentatge al qual s'haurà d'afegir posteriorment la pujada de lPC amb el qual es tanqui l'any.

A més s'ha acordat una modificació del reglament de les quotes segons la qual per als nous contractes "amb dos anys d'experiència serà suficient, quan fins ara eren quatre", mentre que les persones que han vingut a treballar aquest estiu a l'hostaleria podran "amb tres mesos entrar a la quota general sense aportar aquests dos anys d'experiència".

"Estic realment satisfeta de com s'ha desenvolupatavuiaquest Consell Econòmic i Social perquè hi ha hagut molt bona entesa i ha estat molt constructiu, amb aportacions per totes les parts en positiu i això em fa veure que és una eina que es pot utilitzar per arribar a consensos en moltes matèries", ha manifestat la ministra de Presidència Economia, Habitatge i Treball, Conxita Marsol a la sortida de la reunió.

A la trobada, s'ha tractat també sobre el projecte de llei de la llengua oficial, amb una exposició de la ministra de Cultura, Mònica Bonell, sobre el seu contingut "amb aportacions en positiu de totes les parts, han felicitat el Govern per aquesta iniciativa i estan d'acord fins i tot en anar una mica més enllà", segons va explicarMarsol.
Per la seva banda la secretària d'Estatde Polítiques d'Igualtat ha comparegut també a la reunió per presentar el codi de prevenció i abordatge de les conductes d'assetjament sexual o per raons de sexe, "que ha estat molt ben rebut per totes les parts". Es tracta d'un reglament que desenvolupa la llei sobre el dret d'igualtat de tracte entre homes i dones per a l'aplicació del qual les empreses disposaran de dos anys des de la seva publicació.

Durant la reunió no s'ha entrat en la negociació de la pujada salarial, si bé sindicats i patronal s'han mostrat d'acorden quel'increment sigui diferent en cada activitat econòmica. A més, totes dues parts han coincidit en buscar mesures per fer front a lapèrduadepoder adquisitiu dels treballadors, tenint en compteperòque això afecti el mínim possible a la competitivitat de les empreses.

tracking