andorra taste
Joan Roca recupera ingredients en desús
Gastón Acurio, xef peruà de renom internacional, va rebre ahir al matí l’Andorra Taste Award de la mà del ministre de Turisme, Jordi Torres, la cònsol major d’Escaldes, Rosa Gili, i el director de Vocento Gastronomia, Benjamín Lana. El guardó, creat per l’escultora local Nerea Aixàs, tenia com a objectiu posar en valor la tasca que ha dut Acurio per posicionar la gastronomia peruana a l’aparador internacional. El lliurament del premi va propiciar que Acurio pogués reflexionar la importància de la gastronomia com a element social transformador. “És necessari establir llaços entre els professionals de la restauració”, va afirmar el xef. En aquest sentit, Acurio va lloar la tasca que realitzat l’Andorra Taste, creant un espai participatiu i enriquidor per a tots els participants.
A més del lliurament del guardó, la jornada va comptar amb ponències de xefs de renom internacional com la conferència que va oferir Joan Roca, xef d’El Celler de Can Roca, que actualment ostenta tres estrelles Michelin. El xef va parlar del seu projecte Terra Animada, que realitza en col·laboració amb Evarist March i que té com a objectiu recuperar les arrels de la gastronomia amb la utilització d’ingredients tradicionals actualment en desús. Roca va traslladar algunes de les receptes a les possibilitats que ofereix el paisatge i la fauna d’Andorra, realitzant propostes als xefs locals com la recuperació i la utilització de l’all d’os, el nap de tall tendre o, respecte a les carns, la incorporació del ramat de foc (un ramat conformat per xais que pasturen en boscos descuidats facilitant que no es produeixin incendis) o el porc senglar.