estafa

La policia alerta del frau del CEO que afecta les empreses

Es fan trucades suplantant un directiu de la societat per demanar l’entrega de diners

Un cotxe patrulla passa per la seu de la policia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va alertar ahir d’un frau que s’està produint amb trucades a empreses fent-se passar per un responsable de la companyia o un conegut per obtenir diners.

L’avís per l’anomenat frau del CEO arriba després de la denúncia d’una empresa que va rebre una trucada “d’un home que parlava castellà” que va dir que trucava en nom del gerent per ordenar on s’havien de dipositar els diners de les caixes.

Els empleats es van posar en contacte amb el gerent i van comprovar que ell no tenia res a veure amb la trucada i que havien patit un intent d’estafa, ja que no van atendre les instruccions i no van patir cap perjudici econòmic.

El cos de seguretat demana que no es faci cas d’aquestes trucades fraudulentes i informa que els delinqüents pretenen que els treballadors amb accés a recursos econòmics de l’empresa creguin que els parlen en nom d’un cap, perquè “facin transferències o comprin targetes de prepagament, entre d’altres”.

El frau del CEO normalment no es fa per trucada telefònica, com ha passat a Andorra. El delinqüent suplanta la identitat del directiu d’una empresa, envia un correu electrònic fals al col·laborador que s’encarrega de fer pagaments i el convenç que faci una transferència urgent per una suma alta de diners.

tracking