REPORTATGE

Vint formes de tastar el país

Les jornades populars de l’Andorra Taste ompliran el carrer dels Veedors amb delícies d’alta muntanya preparades amb esma pels restauradors locals.

Visita de les autoritats en la inauguració de les jornades populars.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de tastets, com l’steak tàrtar, el corder fumat o el caneló de carn guisada esperen a ser degustats a les paradetes del carrer dels Veedors amb motiu de la celebració de les jornades populars de la segona edició de l’Andorra Taste, que també engloba altres activitats com música en directe o showcookings. El ministre de Turisme, Jordi Torres, va apuntar, durant la inauguració, que “s’espera que el cap de setmana superi l’assistència de l’any passat”. Si les jornades professionals del congrés gastronòmic estaven enfocades a restauradors i cuiners, les jornades populars signifiquen una promoció directa dels restauradors locals que han de condensar els seus coneixements de cuina d’alta muntanya en un tast trencador. És el cas de Jordi Barquerí, de Plató, que participa per segon any i que en aquesta ocasió ofereix un arròs de cua de bou. Carles Flinch, de Can Manel, farà les delícies de la gent amb un calamar farcit: “És fantàstic tenir aquesta visibilitat.” Alejandro Santibáñez, del Club Hermitage, va apuntar que el congrés “també s’hauria de celebrar a l’hivern”. Per la Laia Pérez, de Beç, l’Andorra Taste era una novetat, ja que va obrir el restaurant l’agost de l’any passat i no van poder participar a la pirmera edició. “Hi ha una molt bona organització”, va afirmar mentre emplatava un corder confitat al qual tothom resseguia amb la mirada. La inauguració va apropar els primers comensals, com Fer­ran Navarro, un entusiasta de la cuina que va venir de Barcelona per degustar els tastets, o com Blanca Alonso, de la Cerdanya, que feia cua per tastar la pizza d’El Hincha i explicava, tot esperant el plat, que ella treballava al sector de l’hostaleria i que també s’havia inscrit a les ponències.

MÉS DE 50 CUINERS SIGNEN EL MANIFEST

Les jornades professionals de l’Andorra Taste van concloure amb la signatura d’una declaració d’intencions secundada per més de 50 cuiners i professionals de la restauració del país i de fora, participants de les dues edicions del congrés. “La gastronomia és cultura, un dels principals ambaixadors turístics i un generador de riquesa i ocupació”, recull el text, que vol visibilitzar els problemes de les zones de muntanya i formalitzar el compromís de treballar pel futur dels entorns naturals i dels seus habitants.

tracking