afers exteriors

Govern demanarà canvis horaris en els trens de l'Ospitalet

Es proposa que la connexió des de Tolosa permeti venir a esquiar un dia a Andorra

L'estació de tren de l'Ospitalet.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La cooperació transfronterera és un dels eixos d’actuació en què incidirà el ministeri d’Exteriors. I fa part d’aquest àmbit la millora de les connexions amb el veí del Nord. La ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, ha recordat aquesta setmana en la compareixença davant la comissió legislativa la cooperació existent en l’àmbit viari que s’ha traduït en inversions d’Andorra a l’altre costat de la frontera i ha avançat que en la propera trobada de diàleg transfronterer amb la regió d’Occitània que es mantindrà a l’octubre es demanarà una millora de les freqüències dels combois que arriben fins a l’estació de tren de l’Ospitalet.

D’un costat es planteja que hi pugui haver una connexió en autobús fins a Andorra per als viatgers que arribin en el tren nocturn que ve des de París, però també que “hi pugui haver canvis en els trens que arriben a d’altres moments del dia perquè per exemple es pugui venir des de Tolosa per un dia per esquiar a Andorra, que puguin arribar d’hora aquests trens i que puguin marxar al final del que seria una jornada d’esquí. Permetria a més persones venir a pistes”, va comentar la ministra.

La titular d’Exteriors també va destacar les millores a l’RN20, que “s’aniran continuant”. Va apuntar que ara mateix es duen a terme els treballs de la desviació de Tarascó “amb potser una mica de retard per raons pressupostàries dels nostres veïns”, però va insistir que si sembla que totes les millores s’estan retardant és perquè es tracta d’inversions importants que requereixen el seu temps.

ELS CDI, UNA VIA PER ACABAR TAMBÉ AMB "CLIXÉS ANTICS"

La ministra va defensar els criteris per negociar convenis de no doble imposició (CDI) arran d’una pregunta que el conseller de Concòrdia Pol Bartolomé li va fer durant la compareixença, en què qüestionava que es negociï amb països com ara Islàndia o Montenegro amb els quals no hi ha intercanvis comercials o són mínims. La ministra va defensar que els CDI serveixen per “fer que la nostra fiscalitat sigui homologable”, i que no només s’avalua l’intercanvi econòmic amb aquell país, sinó també seguir avançant perquè “no se’ns identifiqui amb clixés antics, de paradís fiscal, sinó com un país seriós”. Bartolomé va citar Àustria, Irlanda, Alemanya o Suïssa com els països europeus amb què seria interessant rubricar un conveni ateses les relacions existents i Tor va respondre que amb Àustria ja hi ha converses i que amb Alemanya també s’han iniciat contactes.

tracking