Nacions Unides

Andorra impulsa tres CDI amb Letònia, Àustria i Alemanya

Espot i Tor han participat avui en l'acte d'obertura del Debat General de l'Assemblea General

Espot i Tor en l'obertura del Debat General de l'assemblea de les Nacions UnidesGovern

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, continua amb les reunions bilaterals en el marc de la celebració aquesta setmana de la 78a Assemblea General de les Nacions Unides. Durant la segona jornada s'ha reunit amb Àustria, Alemanya, República Dominicana i Aràbia Saudita.

Govern informa que el cap ha tractat temàtiques bilaterals d'interès comú amb el ministre d'Afers Exteriors d'Àustria,AlexanderSchalember, com la voluntat d'impulsar un conveni per evitar la doble imposició (CDI). Espot també s'ha reunit amb el president de la República Dominicana, amb qui ha fet un balanç de la Secretaria proTempored'aquest país a la Conferència Iberoamericana. Finalment, aquest matí Espot ha tractat amb el ministre de Turisme d'Aràbia Saudita la cooperació establerta en l'àmbit turístic i del comerç.

La ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor, s'ha reunit amb el secretari d'Estat d'Afers Exteriors d'Alemanya, Tobias Linder, a qui ha traslladat el treball negociador amb Europa per assolir un acord d'associació "que permeti a Andorra participar en el mercat interior europeu". A més, han acordat iniciar les converses per impulsar un CDI entre Andorra i Alemanya.

En la segona jornada de treball de l'assemblea, Espot ha assistit a la recepció oferta pel secretari general de les Nacions Unides als caps de delegació dels països participants en aquest fòrum internacional. Espot i Tor han pres part a l'acte d'obertura del Debat General de la 78a sessió de l'Assemblea General.

Primera jornada a Nova York

Ahir a la tarda Espot es va reunir amb el president de Letònia, EdgarRinkēvičs, a qui va instar posar en contacte als ministres de Finances d'ambdós països per avançar en la signatura d'un conveni de no doble imposició. A més, els dos mandataris van tractar l'agenda europea prevista per als mesos vinents. En aquest sentit, el president de Letònia, país que actualment ostenta la presidència delconsell de ministresdel Consell d'Europa, es va interessar i va mostrar el seu suport al procés de negociació de l'acord, segons informa Govern.

Espot també va trobar-se amb el president de la 78a Assemblea General de les Nacions Unides,DennisFrancis, qui va felicitar Andorra pel "seucompromísen els àmbits educatius, de la inclusió i de la lluita contra el canvi climàtic", destacant "la importància dels petits estats per implementar l'Agenda 2030".

Finalment, la ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor, es va reunir amb el seu homòleg dels Emirats Àrabs Units,AbdullahBinZayedAlNahyan, per tractar els punts de discussió que s'abordaran a la Cimera del Canvi Climàtic, la28a COP, que els Emirats Àrabs Units acollirà el mes de novembre. Tor va confirmar la presència al més alt nivell en aquesta cimera, refermant "el compromís d'Andorra en la defensa del medi ambient i en la lluita contra el canvi climàtic".

Espot reunit amb el president de Letònia, Edgars Rinkēvičs

tracking