culturA

Comèdia i música al nou cicle de teatre

La temporada comença el 5 d’octubre amb ‘Història d’un senglar’, de Gabriel Calderón

Canturri, cònsol menor, i Cartes, cap d'àrea de Cultura, durant la presentació.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La 63a Temporada de teatre que organitza el comú d’Andorra la Vella aposta aquest any per la comèdia i la música. La programació s’iniciarà el 5 d’octubre vinent i també comptarà amb obres documentals i de denúncia. Segons el cònsol menor, Miquel Cantur­ri, és una edició amb “propostes molt diferents i molt variades” per atreure tots els perfils i edats.

L’obra inaugural serà a càrrec de la interpretació de Joan Carreras i del director Gabriel Calderón amb Història d’un senglar. Es tracta d’una comèdia que combina l’humor, la música i les pròpies experiències de l’actor per fer un paral·lelisme entre Ricard III, el famós personatge de William Shakespeare, i un actor frustrat que tan sols assoleix papers secundaris. L’espectacle busca barrejar històries de tots dos mentre s’entrellaça en una reflexió sobre els límits de l’ambició humana. L’obra ha estat versionada en castellà a Madrid i ha obtingut dos premis Butaca el 2021 al millor actor teatral i al millor espectacle de petit format. També va recollir un premi Max el mateix any al millor actor protagonista. En aquest sentit, el cap d’àrea de Cultura, Jan Cartes, va celebrar que la funció passi per la capital, atès que és “una de les millors dels últims anys” i que “apuja el nivell de la qualitat del nou cicle”.

La programació segueix amb dues obres documentals, Entre tu i jo no en fem un, el 19 d’octubre, i Jo dic mai més, el 9 de novembre. La primera interpretació és a càrrec de Quim Llisorgas i està dirigida per l’andorrana Ester Nadal i Marc Pinyol Gelabert. L’obra té la voluntat de mostrar la realitat de les dificultats de la síndrome de Gilbert com una història de superació. L’actor ho explicarà en primera persona segons les seves vivències a partir d’aquest diagnòstic real. La segona obra explica el patiment de l’exili durant la guerra civil espanyola, a la vegada que fa una reflexió del passat i del present. Serà interpretada per Ferran Castells i dirigida per Teresa Devant. És una conjunció entre el teatre, el videoart i la música a partir d’alguns testimonis que van viure en primera persona l’exili. Les videoprojeccions seran a càrrec d’Hèctor Mas i Dani Arellano, i Kic Bartumeu i Lluís Casahuga seran els encarregats de la part musical. L’obra tindrà un passi extra el dia 10 per als escolars de la parròquia.

La temporada finalitza el 7 de desembre amb Love Love Love, un espectacle presentat per José Corbacho i Ramón Gener, que anirà acompanyat d’una cinquantena de músics de l’Orquestra Simfònica del Vallès. L’obra explica què és l’amor i dibuixa les diferents etapes d’una relació amorosa. A la vegada, traça un recorregut per la història de la música i dels grans hits dels gèneres clàssics i moderns. Algunes de les cançons que ambienten l’espectacle van des de músics clàssics com ara Bach, Beethoven, Verdi, Wagner i Mozart, fins a Elvis Presley, Amy Winehouse, Bruce Springsteen, Elton John, The Beatles, Madonna, Katy Perry i Beyoncé.

El cònsol menor va voler destacar la importància de tenir participació andorrana en les diferents obres, com la directora de Entre tu i jo no en fem un, Ester Nadal, així com alguns dels lligams que tenen els artistes i col·laboradors amb el Principat.

Les obres al Centre Cultural de Sant Julià de Lòria impedeixen organitzar una temporada conjunta amb la parròquia veïna, com era habitual en altres edicions. D’aquesta manera, els tres primers muntatges es faran al Teatre comunal d’Andorra la Vella a les 20.30 hores. La funció que tanca la temporada se celebrarà al Centre de Congressos.

Les entrades ja es poden adquirir a través del web www.andor­ralavella.ad/entrades al preu de 20 euros.

Comèdia i música al nou cicle de teatre

tracking