cossos especials

Vuit aspirants per cobrir les vuit places d'agent penitenciari

El nou concurs per contractar carcellers difícilment cobrirà totes les vacants

La darrera celebració de la patrona del cos.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El concurs convocat al juny era el segon intent del ministeri d’Interior de cobrir vuit places d’agent penitenciari, quatre de nova creació i quatre més per cobrir jubilacions. El termini per presentar sol·licituds finalitzava divendres passat i ahir l’executiu va confirmar que se n’havien rebut vuit, el mateix nombre que places s’oferien. Difícilment es cobriran totes les vacants. Si ja és prou complicat que tots vuit candidats superin les exigències del procés de selecció, fonts consultades van indicar que en les primeres verificacions s’hauria comprovat que tres no complien tots els requisits del plec de bases.

En el primer concurs només es va cobrir una de les vuit places ofertes. També en aquell cas les sol·licituds van cobrir amb prou feines els llocs que s’oferien i els aspirants van anar caient a mesura que avançava el procés de selecció. Va ser una dona la candidata apta per iniciar la formació que ha de culminar amb l’entrada definitiva al cos.

Els sindicats dels cossos especials fa dies que denuncien que les condicions laborals són cada cop menys atractives i que, per tant, l’interès en la feina ha caigut de manera considerable. I són els edictes dels agents penitenciaris els que darrerament estan obtenint pitjors resultats. La ministra d’Interior va admetre en una entrevista a Diari TV el mes de juny passat que les mancances de personal a la Comella s’havien de resoldre amb hores extraordinàries. També va anunciar una reflexió al tomb dels salaris que perceben els funcionaris que s’incorporen als cossos especials amb una revisió de les graelles salarials.

La retribució prevista en aquest concurs és de 25.438,38 euros bruts anuals, que es distribueixen en tretze pagues.

tracking