treball

Patronal i sindicats busquen l'acord per a la pujada salarial

L’objectiu és assolir “uns pactes mínims” i per sectors productius

Gerard Cadena, Gabriel Ubach i Carla Guinot.F. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La patronal i els sindicats cerquen l’acord sobre l’augment salarial abans de traslladar les propostes al Consell Econòmic i Social (CES). La Confederació Empresarial (CEA), la Unió Sindical d’Andorra (USdA) i el Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) van enviar ahir al vespre un comunicat conjunt per anunciar que havien mantingut una primera trobada “per començar a tractar l’actualització de salaris per al 2024, així com altres mesures per pal·liar la minva de poder adquisitiu de les persones assalariades i la pèrdua de competitivitat de les empreses en un escenari d’inflació elevada”.

La reunió, segons van indicar, va servir per intercanviar dades, punts de vista i propostes sobre els salaris, l’impacte de la inflació sobre aquests, l’habitatge i possibles mesures per contenir la inflació i atenuar l’impacte salarial a les empreses, com les cotitzacions a la Seguretat Social. L’objectiu de les parts és assolir uns “pactes mínims d’actualització salarial” que variïn en funció dels sectors productius segons la casuística de cadascun d’ells. Per això, segons van indicar, en la negociació també es comptarà amb representants de les diferents associacions sectorials afiliades a la CEA.

El CES es va reunir la setmana passada i va validar l’augment del 4,1% als salaris inferiors a 1.500 euros en les noves contractacions.

tracking