Escaldes-Engordany

L'escorxador reneix com a espai cultural

Kic Barroc ofereix un concert a trio per inaugurar l’equipament

L'escorxador reneix com a espai culturalFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’edifici de l’antic escorxador d’Escaldes-Engordany ha renascut com a centre cultural. L’immoble, situat a l’avinguda del Pessebre, feia anys que acumulava pols i només s’utilitzava de magatzem. Ahir a les vuit del vespre va obrir les portes després que el comú hi hagi fet reformes per posar-lo a l’abast de la gent de la parròquia i la cultura.

Per celebrar la reobertura de l’Escorxador –aquest serà el nom de l’espai a partir d’ara– el pianista Kic Barroc, una de les veus més destacades de l’escena jazzística andorrana, va oferir als assistents que omplien l’equipament un tastet del seu repertori. Com és habitual als seus concerts, Kic Barroc va sorprendre el públic amb un estil atrevit, espontani i obert a la improvisació.

El comú ha fet diverses intervencions a l’edifici per posar-lo al dia. Se n’ha reparat la coberta i s’hi han instal·lat lavabos nous. L’Escorxador serà un espai de creació obert a artistes, però la voluntat de la corporació també és posar-lo a disposició del conjunt de la ciutadania. És a dir, l’equipament persegueix dos grans objectius: afavorir la creació cultural i generar una comunitat gràcies a les arts i la cultura. “Volem realçar una zona que fins ara tenia un potencial desaprofitat”, va recalcar la cònsol major, Rosa Gili.

L'escorxador reneix com a espai cultural

L'escorxador reneix com a espai cultural

tracking