Escorcoll de la policia en una botiga per indicis de relació amb la venda de gossos

La policia va actuar arran de l’ordre de la Batllia, que va rebre una comissió rogatòria

Gossos rescatats d'una xarxa que traficava amb animals.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una botiga de mascotes d’Andorra ha estat el centre d’investigació de la policia relacionada amb la xarxa de venda il·legal de cadells de gossos que provenien de granges de països de l’Est. Segons fonts properes a la investigació, des d’Espanya es va enviar a la Batllia una comissió rogatòria que va permetre escorcollar una botiga que presumptament estaria relacionada amb aquest comerç il·legal.

Les mateixes fonts van indicar ahir que de moment no s’han trobat evidències que permetin afirmar que la botiga d’animals hi està involucrada. No s’han trobat indicis d’activitat per blanquejar diners i la resta de documentació requisada s’està estudiant i està en mans de la Batllia, que ha decretat el secret de sumari. Tampoc no s’ha pogut verificar que algun d’aquests cadells hagin estat comprats a Andorra.

Una gran operació policial dirigida per la titular del jutjat 23 de Barcelona i la Fiscalia de Medi Ambient ha aconseguit desarticular una organització criminal que els últims anys portava gossos criats en condicions pèssimes i que eren venuts amb documentació il·legal a comerços. L’operació ha estat un èxit, amb 18 detinguts, però no tothom passarà a disposició judicial i, el més important, la recuperació de més de 400 cadells vius (350 gossos i 50 gats), a més de nombrosos exemplars morts.

La policia va recuperar dimecres més de 400 animals, entre gossos i gats, gràcies a un gran dispositiu policial dedicat presumptament al tràfic il·legal de mascotes. Les condicions de manca d’higiene i amuntegament eren tremendes, i alguns animals venuts pateixen malalties.

Els mossos d’esquadra van liderar aquesta gran operació policial, resultat d’una complexa investigació que l’últim any ha reunit proves contra una organització criminal dedicada a importar des d’Hongria gossos criats en granges il·legals. Uns animals que després eren venuts a establiments de Madrid i Barcelona a preus desorbitats –fins a 5.000 euros– i amb documentació falsa. Molts animals arribaven amb malalties greus que eren ocultades als seus nous propietaris.

Per realitzar la intervenció es va organitzar un equip conjunt d’investigació format per agents especialitzats en delictes econòmics i en medi ambient de la guàrdia urbana de Barcelona, de la guàrdia civil, de la policia nacional espanyola i dels mossos d’esquadra.

tracking